Άνοδο για τέταρτη συνεχή ημέρα κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών εν μέσω ελπίδων ότι η πανδημία φθάνει στο αποκορύφωμά της, με την προσοχή των επενδυτών να είναι επίσης στραμμένη στη σημερινή συνεδρίαση των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών για ένα πακέτο μέτρων ως απάντηση στην κρίση του κορονοϊού.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 1,2% στις 10:02 ώρα Ελλάδας, με τις μετοχές των εταιριών ταξιδίων και αναψυχής, κατασκευής αυτοκινήτων και εξόρυξης να ηγούνται της ανόδου.

Ο δείκτης αναφοράς έχει ανακάμψει πάνω από 5% αυτή την εβδομάδα και έχει ανακτήσει περίπου 1,7 τρισεκ. δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία από τότε που υποχώρησε σε χαμηλό οκτώ ετών τον Μάρτιο αλλά συνεχίζει να κινείται σε επίπεδα κατά 24% χαμηλότερα από τα ιστορικά υψηλά επίπεδά του, καθώς τα αυστηρά μέτρα περιορισμού ‘γονάτισαν’ την επιχειρηματική δραστηριότητα και προκάλεσαν μαζικές απολύσεις.

Η προσοχή στρέφεται και στις ΗΠΑ και τα μακροοικονομικά στοιχεία που πρόκειται να ανακοινωθούν εκεί. Οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ αναμένεται ότι ανήλθαν συνολικά στον συγκλονιστικό αριθμό των 15 εκατ. τις τρεις τελευταίες εβδομάδες.

Οι μετοχές των εταιριών πετρελαίου και αερίου ανέκαμψαν κατά 1,9% ενόψει της συνεδρίασης των μεγαλύτερων πετρελαιοπαραγωγικών κρατών του κόσμου προκειμένου να συζητήσουν μειώσεις στην παραγωγή του αργού.