Εικόνα σταθεροποίησης έχουμε κατά την τελευταία συνεδρίαση ενός τριμήνου ελπίδας, αλλά και ενός εξαμήνου με μεγάλες απώλειες για τις ευρωπαϊκές μετοχές.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 αμφιταλαντεύεται ανάμεσα σε οριακά κέρδη και απώλειες σήμερα, Τρίτη 30 Ιουνίου, αλλά οδεύει προς το μεγαλύτερα τριμηνιαία κέρδη από το 2015 με άνοδο 12,5% από τις αρχές Απριλίου. Εξακολουθεί ωστόσο να βρίσκεται 13,5% χαμηλότερα από τις αρχές της χρονιάς, εξαιτίας της βουτιάς του πρώτου τριμήνου. 

Το δεύτερο τρίμηνο οι άνευ προηγουμένου δημοσιονομικές και νομισματικές ενέσεις στις οποίες προχώρησαν κυβερνήσεις και κεντρικές τράπεζες αντίστοιχα για να αντιμετωπίσουν τις οξύτατες επιπτώσεις της οικονομίας γέμισαν τους επενδυτές ελπίδες για μία ανάκαμψη τύπου V. Τις τελευταίες ημέρες αυτές οι ελπίδες φαίνεται να διαψεύδονται με τους ειδικούς να προειδοποιούν ότι η έξοδος από την κρίση θα είναι αργή και με εμπόδια.

Έχει έτσι «φρενάρει» το ράλι Απριλίου- Μαΐου και δεν αποκλείεται το τρίτο τρίμηνο να έχουμε και πάλι μία διόρθωση. 

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται 0,48% και έχει σημειώσει άνοδο 13,8% στο δεύτερο τρίμηνο. Εξακολουθεί ωστόσο να καταγράφει απώλειες 30% από τις αρχές του έτους. 

Πηγή: naftemporiki.gr