Άνοδο σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών σήμερα, μετά τις ενθαρρυντικές ανακοινώσεις της LVMH, αν και οδεύουν προς την πρώτη εβδομαδιαία πτώση τους αυτή τη χρονιά λόγω του ράλι του ευρώ.

Η μετοχή της LVMH, της μεγαλύτερης στον κόσμο εταιρίας προϊόντων πολυτελείας, σημείωσε άνοδο 3,4% αφού ανακοίνωσε υψηλότερες πωλήσεις και κέρδη και είπε ότι ξεκίνησε καλά το 2018.

Στις 10:28 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,2%, ενώ ο γερμανικός DAX ήταν αμετάβλητος και ο βρετανικός FTSE ενισχυμένος κατά 0,4%. Το ευρώ σημείωσε άνοδο σήμερα αν και ήταν κάτω από το υψηλό επίπεδο που σημείωσε χθες, όταν ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι ήθελε ένα «ισχυρό δολάριο», αντικρούοντας τα σχόλια που είχε κάνει ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν.

Η Temenos κατέγραψε άνοδο 6%. Η ελβετική εταιρία λογισμικού, που συχνά αποτελεί αντικείμενο εικασιών περί εξαγοράς της, κατέγραψε στην προηγούμενη συνεδρίαση άλμα 18%. Η Kepler Cheuvreux αύξησε την τιμή-στόχο για τη μετοχή της, επικαλούμενη τα θετικά σχόλια της σκανδιναβικής τράπεζας Nordea αναφορικά με την ενσωμάτωση μιας τραπεζικής πλατφόρμας της Temenos. Σύμφωνα με την Kepler, στην άνοδο της μετοχής της Temenos συνέβαλαν και οι εικασίες για την εξαγορά της.