Σημαντική πτώση κατέγραψαν οι μετοχές σήμερα, ύστερα από την ανακοίνωση πως ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ βρέθηκε θετικός στην COVID-19, με την εξέλιξη αυτή να πλήττει τις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές.

Ο Τραμπ ανακοίνωσε σήμερα ότι ο ίδιος και η σύζυγός του Μελάνια βρέθηκαν θετικοί στην COVID-19 και ότι μπαίνουν σε καραντίνα, ενώ απομένουν μερικές μόνο εβδομάδες έως τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 1,0% στις 10:04 ώρα Ελλάδας. Ο γερμανικός DAX και ο γαλλικός CAC 40 υποχώρησαν κατά 1,3%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κατέγραψε απώλειες 1,0%.

Κατά 555 μονάδες υποχώρησαν τα futures του Dow Jones στις ΗΠΑ μετά την ανακοίνωση ότι ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, βγήκε θετικός στον κορωνοϊό.  Σε αρνητικό έδαφος και τα futures του S&P 500 και του τεχνολογικού Nasdaq.  Την ίδια ώρα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχώρησε στο 0,6578%.

Πτώση σημειώθηκε και στα ασιατικά χρηματιστήρια.   Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei μειώθηκε κατά 0,67% ενώ ο ευρύτερος Topix έχασε 1%.