Κέρδη στη Wall Street με τους Dow Jones και S&P να κινούνται σε επίπεδα ρεκόρ και τον Nasdaq να σημειώνει «άλμα» 2,5%. Στο 1,52% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Υψηλότερα πετρέλαιο και χρυσός.

Άνοδος στο αμερικανικό χρηματιστήριο καθώς ο Τζό Μπάιντεν κύρωσε σε νόμο το πακέτο δημοσιονομικής στήριξης ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων. 

«Η ιστορική αυτή νομοθεσία αφορά την ανοικοδόμηση της ραχοκοκαλιάς αυτής της χώρας» δήλωσε ο Μπάιντεν προτού υπογράψει.

Στο μεταξύ, σταθεροποιητικά κινήθηκε η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου σημειώνοντας άνοδο μίας μονάδας βάσης στο 1,52%.

«Η ταχύτερη από την αναμενόμενη επιτάχυνση του ρυθμού ανάπτυξης στις ΗΠΑ δείχνει να ανεβάζει τον πληθωρισμό και τα μακροπρόθεσμα επιτόκια», ανέφερε ο Gary Schlossberg της Wells Fargo. «Αυτές οι αυξήσεις προκαλούν ανησυχία στους επενδυτές αλλά η άνοδος στα επιτόκια και στον πληθωρισμό είναι ένα τυπικό γεγονός που συμβαίνει στα πρώτα βήματα της ανάκαμψης-με ταχύτερους ρυθμούς αυτή τη φορά- λόγω της ισχυρής ανάπτυξης της οικονομίας».

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 0,58% ή 188 μονάδες στις 32.485, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,04% στις 3.939 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 2,52% στις 13.398 μονάδες. Dow Jones και S&P έπιασαν νέα ιστορικά υψηλά.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι τίτλοι των Nike (+2,9%) και Boeing (+2,6%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές των Verizon (-2,7%) και Coca-Cola (-1%).

Παράλληλα, λιγότερο από το αναμενόμενο αυξήθηκαν οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ στην τελευταία εβδομαδιαία μέτρηση, καθώς οι εργοδότες ανέμεναν να δουν αν θα περάσει το πακέτο βοήθειας ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων του Τζο Μπάιντεν.

Οπως μεταδίδει το CNBC, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι οι νέες αιτήσεις την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 6 Μαρτίου ήταν 712.000 έναντι πρόβλεψης για 725.000.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI σημείωσε άνοδο 2,5% στα 66,02 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε 0,1% στα 1.722 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε 0,5% έναντι του ευρώ στο 1,1991 δολ.