Πρώτη στις προτιμήσεις των ξένων επενδυτών για το Ελληνικό Χρηματιστήριο το 2021 η Παντελάκης Χρηματιστηριακή σύμφωνα με την ετήσια διεθνή έρευνα του οργανισμού Institutional Investor (www.institutionalinvestor.com/research).

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, οι ξένοι θεσμικοί επενδυτές ψήφισαν την Παντελάκης Χρηματιστηριακή ως πρώτη στην κατηγορία «Best Overall Broker-Greece», πρώτη στην κατηγορία «Best Equity Sales-Greece» και τέταρτη στην κατηγορία "Best Greece Research".

Όπως αναφέρεται, τα αποτελέσματα της έρευνας του 2021 προέκυψαν από ψηφοφορία 4.226 διαχειριστών χαρτοφυλακίου και αναλυτών (αριθμός αυξημένος κατά 40% σε σχέση με το 2020) οι οποίοι συνεργάζονται με 1.468 επενδυτικούς οίκους.

Υπενθυμίζεται στην ανακοίνωση ότι η εταιρεία έχει επιτύχει να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των σχετικών ερευνών εδώ και χρόνια.

Όπως δήλωσε ο Νίκος Παντελάκης, διευθύνων σύμβουλος της Παντελάκης Χρηματιστηριακή: «Τα αποτελέσματα της έρευνας του Institutional Investor επιβεβαιώνουν την επιτυχημένη πορεία που διαγράφει η εταιρεία μας στην προσπάθεια προσέλκυσης ξένων επενδυτικών κεφαλαίων προς τις Ελληνικές επιχειρήσεις».

Υπενθυμίζεται τέλος ότι η Παντελάκης Χρηματιστηριακή (www.pantelakis.gr) είναι μία από τις παλαιότερες εταιρείες του χρηματιστηριακού κλάδου στην Ελλάδα με ιστορία άνω των 100 ετών.

Έχει υπάρξει από το 1991 έως το 2012 μέλος του τραπεζικού ομίλου HSBC και ως ανεξάρτητη από το 2012, έχει έντονη δραστηριοποίηση στις μεγαλύτερες εταιρικές εκδόσεις. Πρόσφατα συμμετείχε στο διεθνές σχήμα αναδόχων στις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου των τραπεζών Πειραιώς και 'Αλφα. Παράλληλα συμμετέχει στην εταιρεία διαχείρισης περιουσίας Assetwise (www.assetwise.gr)