Μικρή άνοδο σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα κατά το ξεκίνημα των συναλλαγών, με το ενδιαφέρον σταδιακά να μετατοπίζεται από τα εταιρικά αποτελέσματα στη νομισματική πολιτική και τις πολιτικές εξελίξεις αυτής της εβδομάδας με τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής στην Ιταλία.

Σήμερα το απόγευμα αναμένεται να μιλήσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, ενώ για αύριο έχει προγραμματιστεί η πρώτη ομιλία του νέου επικεφαλής της Federal Reserve Τζερόμ Πάουελ ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Στις 10:30 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX σημείωσε άνοδο 0,75%. Η ασφαλιστική εταιρία Hiscox είχε τη χειρότερη επίδοση στον δείκτη, υποχωρώντας 4,7%, αφού ανακοίνωσε πτώση άνω του 90% των ετήσιων προ φόρων κερδών της.

Η Deutsche Bank σημείωσε άνοδο 0,7% αφού ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε εισαγωγή του βραχίονα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων DWS στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, καθώς προσπαθεί να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών ύστερα από χρόνια σκανδάλων και αναδιάρθρωσης.