Δεν κατάφερε το χρηματιστήριο Αθηνών την Δευτέρα να «κερδίσει» τις 870 μονάδες, αν και νωρίτερα κινήθηκε συγκρατημένα ανοδικά σε μια απόπειρα να συντονιστεί με τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αλλά με «φτωχό» τζίρο.

Στις σημαντικές εξελίξεις της ημέρας, σε εξέλιξη βρίσκεται σήμερα το Eurogroup στις Βρυξέλλες και στην ατζέντα βρίσκονται, μεταξύ άλλων, οι μακροοικονομικές και δημοσιονομικές εξελίξεις στην Ευρωζώνη, συμπεριλαμβανομένων των εαρινών προβλέψεων της Κομισιόν. Οι υπουργοί Οικονομικών αναμένεται, επίσης, να συζητήσουν την πρόταση της Κομισιόν για παράταση της ρήτρας διαφυγής έως το 2023.

Η Κομισιόν ανήγγειλε λήξη της ενισχυμένης εποπτείας στις 20 Αυγούστου, με τη 14η έκθεση αξιολόγησης σε καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας να καθιστά ξεκάθαρο ότι υπάρχει επαρκής πρόοδος, η οποία οδηγεί στην εκταμίευση του επόμενου πακέτου παρεμβάσεων στο χρέος (σ.σ. τον Ιούνιο).

Εξάλλου, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας θα συζητήσει σήμερα με κοινοτικούς αξιωματούχους στις Βρυξέλλες τη διπλή παρέμβαση στην εγχώρια αγορά ηλεκτρισμού, που σχεδιάζει η Ελλάδα να θέσει σε ισχύ από την 1η Ιουλίου με σκοπό τη δραστική αποκλιμάκωση των τιμών ρεύματος.

Στη σημερινή συνεδρίαση, ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε με οριακά χαμηλότερα 0,03% στις 859,79 μονάδες, με τον τζίρο να ανέρχεται στα 82,64 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε οριακές απώλειες 0,08%, στις 2.066,34 μονάδες, ενώ -0,25% έκλεισε ο μεσαίας κεφαλαιοποίησης στις 1.399,46 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε χαμηλότερα -0,44% στις 560,83 μονάδες.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές της Τέρνα Ενεργειακή (+5,04%) και της ΓΕΚ Τέρνα (2,02%)
Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές της Πειραιώς (4,08%) και του ΟΛΠ στα -2,35%.

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι Κατασκευές στο 1,07% και οι Τηλεπικοινωνίες με 0,44%, ενώ την μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν τα προσωπικά προϊόντα με 1,42% και τα Τρόφιμα με 1,33%.

Ανοδικά κινήθηκαν 39 μετοχές, 62 πτωτικά και 64 παρέμειναν σταθερές.