Με μικρή άνοδο ολοκλήρωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών την Τρίτη, σε μια συνεδρίαση που χαρακτηρίστηκε από τις συνεχείς αλλαγές προσήμων στον Γενικό Δείκτη, ενδεικτικό της αναζήτησης κατεύθυνσης στην οποία βρέθηκε η ελληνική αγορά.

Το ΧΑ μπόρεσε μεν να αποφύγει τη δεύτερη συνεχόμενη μέρα απωλειών και να διατηρηθεί πάνω από τις 820 μονάδες, αλλά απέτυχε να ακολουθήσει τη σημαντική άνοδο των ευρωπαϊκών ταμπλό, καθώς παραμένει η ανησυχία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας υπό το πρίσμα της ακρίβειας και της αύξησης του κόστους δανεισμού από τις κινήσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας με την άνοδο των βασικών επιτοκίων της.

Μιλώντας σε τραπεζικό φόρουμ στην Πορτογαλία, η επικεφαλής της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, δήλωσε ότι είναι έτοιμη να αυξήσει τα επιτόκια με ταχύτερο ρυθμό -εάν χρειαστεί- στο ενδεχόμενο που ο πληθωρισμός συνεχίσει να «ανεβάζει ταχύτητα». Αυτό προκαλεί ανησυχίες σε χώρες της Ευρωζώνης με υψηλό δημόσιο χρέος, όπως η Ελλάδα και η Ιταλία, που μπορεί να κληθούν να λάβουν νέα δημοσιονομικά μέτρα ώστε να μην δουν το κόστος δανεισμού τους να ανεβαίνει.

Η εικόνα στο ταμπλό
Ο Γενικός Δείκτης Τιμών κέρδισε 0,09% στις 823,92 μονάδες, με τον τζίρο κοντά στα 48 εκατ. ευρώ. Ενδοσυνεδριακά, ο ΓΔ έγραψε υψηλό στις 829,87 μονάδες και χαμηλό στις 818,86 μονάδες.

Ο Large Cap κέρδισε 0,32% στις 1.984 μονάδες, ο Mid Cap υποχώρησε 0,38% στις 1.300 μονάδες και ο δείκτης των τραπεζών ανέβηκε 0,36% στις 517,91 μονάδες.

Στην κίνηση των μετοχών, η Μυτιληναίος κέρδισε 2,86% και η Alpha Bank 1,37%.

Αντίθεα, απώλειες 1,2% έγραψε η μετοχή της MIG και πτώση 1,09% η Eurobank.

Η μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ απώλεσε 0,64%, στον απόηχο των δηλώσεων του Γ. Περιστέρη στην Τακτική Γενική Συνέλευση του ομίλου.

Σημειώνεται πως από 13 έως 15 ευρώ θα είναι το εύρος στην τιμή διάθεσης των μετοχών της Dimand στο Χρηματιστήριο Αθηνών, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση της εταιρείας. Όπως γνωστοποίησε η Dimand, οι μετοχές αναμένεται να ξεκινήσουν διαπραγμάτευση στις 6 Ιουλίου και η τελική τιμή διάθεσης θα ανακοινωθεί την ερχόμενη Παρασκευή, 1 Ιουλίου.