Ανοδικά κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών σήμερα, καθώς η προσοχή στρέφεται και πάλι στις επιχειρηματικές συμφωνίες και τα εταιρικά αποτελέσματα.

Στις 10:30 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ενισχύθηκε κατά 0,1%.

Η ισπανική κατασκευαστική εταιρία ACS ενισχύθηκε κατά 9,3% μετά από δημοσιεύματα ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με την ιταλική Atlantia για τη διάσπαση της Abertis σε μια προσπάθεια να αποφύγει ένα πόλεμο προσφορών για την εταιρία αυτοκινητοδρόμων. Οι μετοχές της Atlantia, που επιβεβαίωσε ότι είχε προκαταρκτικές συζητήσεις με την ACS για την Abertis, ενισχύθηκαν κατά 3,8% ενώ της Abertis υποχώρησαν κατά 3,9%.

Στο μεταξύ, οι μετοχές της Renault κατέγραφαν τις μεγαλύτερες απώλειες στον γαλλικό δείκτη CAC 40 αφού η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως δεν είναι έτοιμη να πουλήσει το ποσοστό της στην αυτοκινητοβιομηχανία. Η μετοχή ανήλθε χθες στο υψηλότερο επίπεδό της από τον Δεκέμβριο του 2015 μετά το δημοσίευμα του Reuters ότι η Nissan βρίσκεται σε συνομιλίες για την εξαγορά του ποσοστού της γαλλικής κυβέρνησης.

Η γαλλική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Casino υποχώρησε κατά 5,8% και ο γερμανικός οίκος μόδας Hugo Boss σημείωσε πτώση 4,9% μετά την ανακοίνωση των οικονομικών τους αποτελεσμάτων.