Μικρή άνοδο σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, χάρη στα ισχυρά αποτελέσματα της Adidas και τις ενισχυμένες μετοχές των εξορυκτικών εταιριών.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ενισχύθηκε κατά 0,2%, χάρη στις μετοχές εταιριών βασικών καταναλωτικών αγαθών και πρώτων υλών.

Ο ισπανικός δείκτης IBEX σημείωσε πτώση 0,5% μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Inditex, η ιδιοκτήτρια εταιρία της αλυσίδας καταστημάτων Zara, η μετοχή της οποίας υποχώρησε κατά 5,1%.

Η γερμανική εταιρία αθλητικών ειδών Adidas σημείωσε άλμα 8,8% αφού ανακοίνωσε επαναγορά μετοχών ύψους έως 3 δισεκ. ευρώ και αναθεώρησε ανοδικά το στόχο για την κερδοφορία το 2020.

Οι μετοχές τεχνολογίας ασκούσαν τις μεγαλύτερες πιέσεις στον δείκτη αφού ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε να επιβάλει δασμούς έως 60 δισεκ. δολάρια στις κινεζικές εισαγωγές, στοχεύοντας κυρίως στην τεχνολογία και τις τηλεπικοινωνίες.

Οι μετοχές των εταιριών πρώτων υλών σημείωσαν άνοδο 1,1% ύστερα από την ανακοίνωση των στοιχείων σύμφωνα με τα οποία η κινεζική βιομηχανική παραγωγή επεκτάθηκε με ταχύτερο του αναμενόμενου ρυθμό.