Οι μετοχές στις παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές ανήλθαν στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων σήμερα, καθώς τα ισχυρά κέρδη αμερικανικών εταιρειών για το πρώτο τρίμηνο ενίσχυσαν την τάση των επενδυτών για ρίσκο.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές σημείωσαν άνοδο στην αρχή της συνεδρίασης, οδηγώντας τον παγκόσμιο δείκτη μετοχών MSCI σε άνοδο 0,2%, στο υψηλότερο επίπεδό του από τις 22 Μαρτίου. Ο βασικός δείκτης των μετοχών της ευρωζώνης σημείωσε άνοδο 0,4% στο υψηλότερο επίπεδο από τις 5 Φεβρουαρίου.

Αναλυτές έχουν αναθεωρήσει πτωτικά τις προβλέψεις τους για την κερδοφορία των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων ενόψει της ανακοίνωσης των οικονομικών τους αποτελεσμάτων, ενώ ισχυρά αναμένεται να είναι τα οικονομικά στοιχεία των αμερικανικών εταιρειών.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κινείτο στο 1,2356 δολάριο, αφού ξεπέρασε κατά τη διάρκεια της νύχτας το 1,2413 δολάριο. Το γιεν διαμορφώθηκε νωρίτερα στα 107,34 έναντι του δολαρίου, χάρη στις ενδείξεις για πρόοδο στις συνομιλίες μεταξύ της Νότιας και της Βόρειας Κορέας.