Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο είχε σήμερα ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Χαράλαμπος Γκότσης, με αφορμή την παράδοση της Ετήσιας Έκθεσης για το 2017. Εύσημα Παυλόπουλου για το έργο της Επιτροπής. «Επανέρχεται η εμπιστοσύνη των επενδυτών. Το Χρηματιστήριο δείχνει σημαντικά στοιχεία ανάκαμψης», δήλωσε ο κ. Γκότσης.

Στην ανταλλαγή απόψεων για την ελληνική οικονομία και την κεφαλαιαγορά, που ακολούθησε, ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια για το «έργο της Επιτροπής, το οποίο παρακολουθεί και εκτιμά βαθύτατα».

Εστίασε κυρίως «στη συμβολή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για τον εμπλουτισμό της αγοράς με νέα χρηματοδοτικά εργαλεία προς όφελος της εθνικής μας οικονομίας».

Ακολούθως ο κ. Γκότσης αναφέρθηκε στο έργο της Επιτροπής το οποίο το 2017 κινήθηκε σε τρεις άξονες.

«Στην προστασία των επενδυτών, κυρίως των μικρών, την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία της κεφαλαιαγοράς βάσει κανόνων για όλους, καθώς και τη συμβολή της στη θεσμοθέτηση και εφαρμογή νέων χρηματοδοτικών εργαλείων με στόχο την άντληση και κατανομή κεφαλαίων στην πραγματική οικονομία για διατηρήσιμη ανάπτυξη.

Το Χρηματιστήριο δείχνει σημαντικά στοιχεία ανάκαμψης

Το Χρηματιστήριο τον τελευταίο χρόνο δείχνει σημαντικά στοιχεία ανάκαμψης, κάτι που σημαίνει ότι επανέρχεται σταδιακά η εμπιστοσύνη του επενδυτικού κοινού. Η συνέχεια βέβαια, όπως αντιλαμβανόμαστε, εξαρτάται από την πορεία της οικονομίας στα μεγάλα θέματα που είναι, η ολοκλήρωση της Δ΄ αξιολόγησης, οι συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους, καθώς και η καθολική επιστροφή μας στις αγορές για τη χρηματοδότηση των αναγκών μας.

Χρειάζεται συντονισμένη προσπάθεια χωρίς πισωγυρίσματα

Χρειάζεται συνεπώς ακόμη, συντονισμένη και συνεχής προσπάθεια από όλους μας για να προχωρήσει η χώρα μας χωρίς πισωγυρίσματα στην πρόοδο».