Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018

Από το κλείσιμο του ματιού στις μαθητικές καταλήψεις για τη "Μακεδονία μας", στη συνωμοσιολογία περί "ανταλλαγής" του "Μακεδονικού" για τις συντάξεις, μέχρι τη "χορηγία" των αντισυγκεντρώσεων στη Θεσσαλονίκη. Όλα για μια χούφτα (αμφίβολους) ψήφους αύριο...

Ο Κυρ. Μητσοτάκης επιχείρησε σήμερα να κηρύξει από το βήμα της Βουλής ένα νέο εθνικό διχασμό. Ο φιλελεύθερος αρχηγός με τις καλές σπουδές και την αστική ευγένεια, ο αυτοδημιούργητος ηγέτης, μεταμορφώθηκε σε... Υπονοματάρχη της περιφέρειας Κιλκίς των αρχών της δεκαετίας του '50. Και έσπειρε το μίσος, βαφτίζοντας προδότες (!) τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση.

Είναι γνωστό ότι στην Νέα Δημοκρατία έχουν αγανακτήσει από τα "ψίχουλα" που δίνει από εδώ και από εκεί η κυβέρνηση. Τις τελευταίες ημέρες, προχώρησαν (ή μάλλον κατέβηκαν) ένα επίπεδο ακόμα... Και λένε ευθέως, χωρίς περιστροφές ότι έχουν αγανακτήσει με τους φτωχούς και τις (στοιχειώδεις) ανάγκες τους!

Η  Οικονομολόγος Δάφνη Γρηγοριάδη βλέπει από δω και στο εξής έντονη ανάγκη όλων των επιχειρήσεων  για  άμεση και αποτελεσματική διαχείριση του ρίσκου τους.

Η Νέα Δημοκρατία είχε βάλει από το 2017 «όλα τα λεφτά» της στη μείωση των συντάξεων. Θεωρούσε ότι το μέτρο θα εφαρμοστεί κανονικά. Ήταν όπως πίστευαν στην Πειραιώς ένα εμβληματικό μέτρο σκληρής λιτότητας που θα «έβαζε στο χέρι» την κυβέρνηση και θα οδηγούσε σε εκλογικό καταποντισμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μάχη χαρακωμάτων από τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών! Τον κίνδυνο αύξησης της ελαστικής εργασίας και της υποαπασχόλησης επισείει ο ΣΕΒ, προκειμένου να περιορίσει την αύξηση του κατώτατου μισθού σε... "λογικά" επίπεδα! 

Τα δύο βασικά αντιπολιτευτικά επιχειρήματα την τελευταία τριετία επικεντρώνονταν σε δύο κυρίως θέματα. Στο φορολογικό και το Ασφαλιστικό. Μετά τον Σεπτέμβριο του 2015, και τον συμβιβασμό με τους δανειστές, όλη η επιχειρηματολογία εκκινούσε και κατέληγε στην υπερφορολόγηση των πολιτών και κυρίως της μεσαίας τάξης. Και στην δυσβάσταχτη επίσης επιβάρυνση με εισφορές των μεσαίων στρωμάτων, των ελεύθερων επαγγελματιών και των επιστημόνων.

Δεν μπορεί να αποδίδεται δόλος ή κίνηση προς δημιουργία εντυπώσεων στο να ερευνηθούν οι λογαριασμοί του Σημίτη με την πορεία του χρήματος και όχι μόνο, κατά την επίμαχη περίοδο των μεγάλων σκανδάλων, όταν μάλιστα δύο από τους κύριους υπουργούς του βρίσκονται μέσα για διαφθορά! Και τώρα είτε θα αποδοθεί άσπιλος και απαλλαγμένος από κάθε υποψία -κάτι που και ο ίδιος έπρεπε ήδη να έχει επιδιώξει βοηθώντας στο έργο αυτό- είτε η δικαιοσύνη θα πάρει τον δρόμο της.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ