Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2019

Ομιλία του Γιώργου Περιστέρη, προέδρου του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, στο πλαίσιο του συνεδρίου «Renewable & Storage Forum - Νέο περιβάλλον, νέες αγορές, νέοι πρωταγωνιστές στην εποχή της ενεργειακής μετάβασης», που πραγματοποιήθηκε στις 24 Οκτωβρίου, την οποία αναδημοσιεύουμε, θεωρώντας ότι έχει την αξία της να διαβαστεί με προσοχή.

Τα κρούσματα δεν είναι μόνο σημερινά, ενδημούν περί τις δύο δεκαετίες και έχουν την αφετηρία τους στην τρέλα του Χρηματιστηρίου της περιόδου, που πλούτισε λίγους και επιτήδειους και κατέστρεψε χιλιάδες υποψήφιους...εκατομμυριούχους. Πλην όμως, γιγαντώθηκαν τα παρασιτικά αυτά φαινόμενα και τείνουν σήμερα, δυστυχώς, να διαμορφώνουν απόψεις και να επηρεάζουν ακόμα και σοβαρούς και καλά πληροφορημένους ανθρώπους.

Το τεράστιο ζήτημα της ευθύνης που έχουν οι αρχές και τα θεσμικά όργανα, μετά από δημοσιογραφικές αποκαλύψεις, αναμένεται να θέσει και πάλι επί τάπητος, η αυτοβιογραφία του Έντουαρντ Σνόουντεν, που θα κυκλοφορήσει στο Λονδίνο την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου με τίτλο «Permanent Record».

Με αφορμή τα όσα ανέφερε στη Βουλή ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για τις 120 δόσεις κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης, θα πρέπει να γίνει κατανοητό, το βασικότερο πρόβλημα σήμερα στην αγορά, με τις χιλιάδες κατασχεμένους λογαριασμούς απλών φορολογουμένων, αλλά και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που βυθίζουν στην απραξία και απελπισία τους ιδιοκτήτες τους, λόγω των απρόβλεπτων ενεργειών της ΑΑΔΕ και μάλιστα προεκλογικά.

Επειδή η παραπληροφόρηση δεν έχει όρια και η διαστρέβλωση πάει σύννεφο πρωί - βράδυ, συγκέντρωσα ορισμένα στοιχεία, τα οποία και  δημοσιοποιώ. Προς πάσαν χρήσιν και κυρίως για να υπάρχει μία απλή και αποστομωτική απάντηση σε πολιτικούς και απολίτικους διαστρεβλωτές της πραγματικότητας. Ιδού:

Ποια είναι η αλήθεια για το θέμα των Συντάξεων; Ποιες μεταβολές επήλθαν την πρώτη μνημονιακή περίοδο 2010 - 2015, πόσο μειώθηκαν οι συντάξεις την συγκεκριμένη περίοδο; Πώς σταθεροποιήθηκε το σύστημα μετά το 2015, ποιές μειώσεις σημειώθηκαν την επίμαχη περίοδο και πως φτάσαμε στο 2019, με την αποφυγή μείωσης της προσωπικής διαφοράς και την επαναχορήγηση μια (τύπου) 13ης σύνταξης.

Η τελική εκλογική μάχη στις 7 Ιουλίου θα κρίνει το ποιός θα διαχειριστεί τις τύχες της χώρας για την επόμενη τετραετία.

Πριν μπούμε στην τελική ευθεία, ας δούμε τι έδειξε η πρώτη Κυριακή των Ευρωεκλογών και ποια είναι τα βασικά συμπεράσματα για το ανέπλιστο, για πολλούς αποτέλεσμα, όσον αφορά στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

Πρώτον, το "μαύρο κουτί" δείχνει ότι η αιμορραγία του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε το 2015. Πήρε μια πλειοψηφία με ένα μέρος του κόσμου σαστισμένο, που αποστασιοποιήθηκε σταδιακά μετά την κάλπη και δεν γύρισε ποτέ, όπως έδειξε το αποτέλεσμα. Και δεν γύρισε παρά την επιτυχία της εξόδου από το τρίτο πρόγραμμα και τα μέτρα που άρχισαν να τρέχουν για τους "πολλούς" από τον περασμένο Αύγουστο.

Δεύτερον, παρά την πολιτική υπέρ των λαϊκών στρωμάτων στους κρίσιμους τομείς της Εργασίας, της Ασφάλισης, της Υγείας που έδειξε να έχει απήχηση, ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε να κατηγορείται, δικαίως σε ένα βαθμό, ότι διαχειρίστηκε κεντρικά θέματα λάθος. Ορισμένα με υπεροψία, άλλα με αλλαζονεία και έπαρση. Σε ορισμένες περιπτώσεις έφτασε να στρέφει το "όπλο" εναντίον του. Με προσωπικές πολιτικές, αμετροέπεια, παλικαρισμούς και προσωπικές βεντέτες. Αποτέλεσμα η πρωτιά του Στ.Κυμπουρόπουλου.

Τρίτον, το τελευταίο διάστημα διαμορφώθηκε επικοινωνιακά μια αντιπαράθεση που έμοιαζε με την αντίστοιχη της δεκαετίας του '80, βγαλμένη από τις χειρότερες στιγμές ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και "Αντρέα - Μητσοτάκη"! Και αυτό σε βάρος ενός συγκεκριμένου έργου που δεν προβλήθηκε σωστά και όπως του άξιζε.
Τέταρτον, δεν μπορεί να είναι όλα θέμα επικοινωνιακής διαχείρισης, όπως πχ. η ιστορική τομή που αφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών. Εκεί που χρειαζόταν πραγματική επαφή με τον κόσμο, ειδικά στη Β.Ελλάδα, προκρίθηκε η επικοινωνιακή "ανετίλα" και η υπεροχή του προοδευτισμού που θα διαχυόταν από μόνος του...

Πέμπτον, υπήρξε τραγική διαχείριση της 13ης σύνταξης. Ακυρώθηκε επικοινωνιακά μια μικρή, συμβολική και πραγματική αποκατάσταση στους συνταξιούχους που έγινε "παροχή" και "προεκλογικό επίδομα"! Ενώ όντως είναι Δώρο Πάσχα, πολλαπλάσιο σε χρήμα για όσους το έχασαν το 2012. Τόσο απλό.

Πριν λοιπόν ξεκινήσει η μάχη για την κάλπη των εθνικών εκλογών, ας ρίξουν στην κυβέρνηση μια ματιά σε πράγματα που είτε πρέπει να συμμαζευτούν, είτε να αλλάξουν όσο γίνεται, όσο υπάρχει χρόνος.

Γιατί και έργο υπάρχει και σχέδιο για την κοινωνία και τους πολλούς. Γιατί την Κυριακή δεν τιμωρήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ για την ταξική μεροληψία του. Γιατί εκεί υπάρχουν και οι όποιες πιθανότητες ανατροπής.

Ο Έλληνας ψηφοφόρος που θα πάει στην κάλπη στις 26 Μαΐου, έχει πειστεί, δυστυχώς, ότι ψηφίζει για... βουλευτικές εκλογές, "για να φύγει η κυβέρνηση" της χώρας (!), κάτι που δεν συμβαίνει σε καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα! Πόσοι, άραγε άκουσαν τους υποψήφιους για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδυνής τηλεμαχίας, για να σχηματίσουν μία πολύ πιό τεκμηριωμένη άποψη, από αυτή που προσφέρει το ελληνικό πολιτικό σύστημα;

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ