Κυριακή, 21 Απριλίου 2019

Το γνωστό (και αντιρατσιστικό) ανέκδοτο το ξέρετε, νομίζω...Είχα από μέρες κατά νου να γράψω για την επικοινωνιακή τακτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κυρίως για την εξόφθαλμη διαστρέβλωση των γεγονότων και των ειδήσεων από τα φιλικά προς αυτήν ΜΜΕ.

Πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει να λέγεται αυτή η κουβέντα; Εύκολα, χωρίς αναστολές και τις περισσότερες φορές γελώντας ειρωνικά. Απευθύνεται σε άτομα που διαπιστωμένα έχουν πρόβλημα βαρηκοΐας.

21 Μαΐου του 2009 η εφημερίδα "Τα Νέα" κυκλοφορούν με αποκλειστικό το ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου. Την ίδια ημέρα, Παρασκευή απόγευμα, ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Ανδρέας Λοβέρδος, ενημερώνει για έκτακτη συνέντευξη Τύπου τους συντάκτες του υπουργείου.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Το ναυάγιο της πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου των Ελληνικών Πετρελαίων, για όσους είχαν έστω και στοιχειώδη γνώση όσων προηγήθηκαν και κυρίως όσων συνέβησαν ή συμφωνήθηκαν στο παρασκήνιο, έχει σοβαρές αιτίες και φυσικά αρκετούς αρνητικούς πρωταγωνιστές. Μεγάλες οι ευθύνες του ίδιου του ΤΑΙΠΕΔ, αλλά και του ομίλου Λάτση, πλην όμως και ο προϊστάμενος υπουργός Γιώργος Σταθάκης, δεν στερείται μεριδίου ευθυνών, καθώς κάποιοι φέρεται να καταχράστηκαν την εμπιστοσύνη του. Ιδού τα αίτια του ηχηρού ναυαγίου, που αποκαλύπτει το bigbusiness.gr.

«Γιούχα σε όλη την Ελλάδα. Υπό διωγμό τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από τις παρελάσεις»... Πρωί ανήμερα της 25ης Μαρτίου, ξυπνάς και χαζεύεις στο κινητό, πρωτοσέλιδα, σάιτ, ειδήσεις. Το συγκεκριμένο το κράτησα στη μνήμη μου, εντυπωσιασμένος για ένα κυρίως λόγο. Η ώρα ήταν 9.45. Οι παρελάσεις δεν είχαν καν ξεκινήσει...

Τι επιδιώκει το ΚΚΕ στα Συνδικάτα; Γιατί με τα διαδοχικά επεισόδια στην Καλαμάτα και μετά, όπως στην πρόσφατη συνεδρίαση της διοίκησης της ΓΣΕΕ, το «τερμάτισε» (ή όχι ακόμα;) με διαδοχικούς τραμπουκισμούς, επιθέσεις κατά δικαίων και αδίκων, προκρίνοντας την «μπαχαλοποίηση» των διαδικασιών στο Συνδικαλιστικό Κίνημα;

Σκεφτείτε τι θα γινόταν στην Ελλάδα αν ένα πρωί ένα δεκαπεντάχρονο κορίτσι αντί να πάει στο σχολείο του, πήγαινε στην πλατεία της γειτονιάς του, κρατώντας ένα μεγάλο χαρτόνι που επάνω έγραφε: «απεργώ από το σχολείο ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την κλιματική αλλαγή».

Όσα άθλια και εκφυλιστικά συμβαίνουν στη ΓΣΕΕ με αφορμή το συνέδριο, δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Είναι άλλο ένα αποτέλεσμα σήψης και παρακμής που άφησε πίσω του ο καταστροφικός δικομματισμός ΝΔ - ΠΑΣΟΚ των προηγούμενων 40 χρόνων.

Δύο μέρες τώρα, στον τύπο και τα σόσιαλ μίντια, υπάρχουν συνεχείς αναφορές για την ανάλγητη εργοδοτική συμπεριφορά μεγαλοστελέχους της γνωστής αλυσίδας my market που παρότρυνε τους εργαζόμενους "να χαμογελούν" επειδή έχουν δουλειά. Για να μην επαναλαμβάνω όσα έχουν ήδη ειπωθεί, να προσθέσω μόνο την άμεση αντίδραση του υπουργείου Εργασίας και του ΣΕΠΕ.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ