Την, αναγκαία για την επιβίωσή τους, δίψα των παραδοσιακών κομμάτων για την εξουσία, την έχουμε βιώσει επί δεκαετίες και φυσικά την πληρώσαμε ακριβά, πανάκριβα με φτωχοποίηση σχεδόν όλων των κοινωνικών στρωμάτων και την εφαρμογή καταστροφικών μνημονίων. Αλλά, μέχρι του σημείου τυφλού εναγκαλισμού τους, με ό,τι πιο αντιδραστικό και σκοταδιστικό κοινωνικά και πολιτικά, με δέλεαρ καθαρά ψηφοθηρικό, μάλλον είχαμε ελπίσει ότι δεν θα το ξαναδούμε, μετά την έξοδο Σαμαρά από πρωθυπουργία και προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και το μεγάλο πάθημα - στραπάτσο του ΠΑΣΟΚ. Μάλλον, εξαπατηθήκαμε όλοι... 

Και σε άλλες περιπτώσεις, διαφάνηκε καθαρά ότι οι σκληροπυρηνικοί της παράταξης την ΝΔ διατηρούν και πολλές φορές ενθαρρύνουν ανοιχτά, αν δεν συμμετέχουν και οι ίδιοι, ομάδες και άτομα ακραίας, φασιστικής ιδεολογίας ή πατενταρισμένους πατριδοκάπηλους και παραχριστιανικές οργανώσεις, "να κατέβουν στο δρόμο", να διαμαρτηρηθούν έντονα και να κάνουν αισθητή την παρουσία τους με οποιοδήποτε τρόπο, βοηθούντων φυσικά και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και συγκεκριμένων μεγάλων καναλιών και ραδιοφωνικών σταθμών.

Αλλά, από αυτά που έχουν γίνει γνωστά επισήμως και κυρίως από πληροφορίες που προέρχονται από νουνεχείς ανθρώπους της συμπρωτεύουσας, η Θεσσαλονίκη ετοιμάζεται να γυρίσει για μία ακόμα φορά σε άλλες, αλήστου μνήμης εποχές, καθώς παραθρησκευτικές οργανώσεις, διάφοροι... Μακεδονομάχοι, πρώην στρατιωτικοί με γνωστές ακροδεξιές απόψεις, εκκλησιαστικοί παράγοντες και παραγοντίσκοι, αλλά και οργανωμένες ομάδες φασιστών-Χρυσαυγιτών, μαζί με την υποτίθεται κεκαλυμμένη συμμετοχή, αλλά απόλυτη συμπαράταξη με τη Νέα Δημοκρατία - που επισήμως, δεν εξέδωσε οδηγία, αλλά τα στελέχη της δηλώνουν όλα ότι θα πάνε! - ετοιμάζονται "να πάρουν ρεβάνς από την Αριστερά"!

Με αφορμή, δηλαδή τις εξελίξεις στο λεγόμενο Μακεδονικό - αν και για κάποιους είναι πραγματική αιτία, αλλά αυτοί είναι μία μικρή μειοψηφία μέσα στον ετερόκλητο όχλο που επιδιώκεται να συγκεντρωθεί το βράδυ του Σαββάτου στο Βελλίδειο - επιχειρείται να δοθεί τρόπον τινά ένας "μεγάλος αγών", που θα ξεκινάει από... έφιππους Μεγαλέξανδρους και θα καταλήγει φυσικά στο ζητούμενο, δηλαδή να καταστεί, λέει, ανεπιθύμητος ο Πρωθυπουργός της χώρας και συνεπώς να πέσει, να γίνουν εκλογές.

Όπως ζητούν εδώ και τρία ολόκληρα χρόνια, δεν υπάρχει νομίζω ιστορικό προηγούμενο σε καμία άλλη χώρα της Γης!

Ποιος θα μιλήσει είπαμε ο Άρης Βελουχιώτης, συγνώμη ο Αλέξης Τσίπρας; Αλλά ο Βορίδης με τον ΄Αδωνι Γεωργιάδη έτσι το βλέπουν και για αυτό ζήτησαν νομοθετικά μέτρα που να εμποδίζουν - απαγορεύουν την άνοδο όλης της Αριστεράς ξανά στην εξουσία!!! Προφανώς, αν μπορούσαν, θα τους απαγόρευαν και την άνοδο στη Θεσσαλονίκη και στη ΔΕΘ! Γιατί αυτό είναι το διακύβευμα, αυτό είναι το ζητούμενο το μέγα, αυτό τους πονάει, αυτό τους νοιάζει, γιατί αισθάνονται ότι... πήγαν χαμένες τόσες διώξεις επί δεκαετίες και τόσα Μακρονήσια, φακελώματα, εκτελέσεις, βασανιστήρια και ξεκληρίσματα χιλιάδων οικογενειών.

"Φωτιά και τσεκούρι", λοιπόν, επανήλθαν και μάλιστα με δημοκρατικό μανδύα, δηλαδή Νεοδημοκρατικό για να ακριβολογούμε και κατευθύνουν τις όποιες στρατηγικές ενός κόμματος, που ήλπιζε με τη φυγή Σαμαρά ότι θα ξαναβρεί κάποιες από τις ρίζες του ριζοσπαστικού και κοινωνικού φιλελευθερισμού. Φευ, όμως, η σημερινή Νέα Δημοκρατία και ο σημερινός της αρχηγός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχουν υποταχτεί πλήρως στα ακραία δόγματα και τις απόψεις των στελεχών που προέρχονται από ξένα και αποκρουστικά κάποτε πολιτικά σώματα, καθώς ο στόχος της κατάληψης της εξουσίας πραγματικά τυφλώνει, μετερχόμενος μεθόδους και χρησιμοποιώντας ή συμμαχώντας με πρόσωπα και κινήσεις, που έχουν προ πολλού καταδικαστεί στη συνείδηση όλων των δημοκρατικών πολιτών, περιλαμβανομένων φυσικά και όσων εκατοντάδων χιλιάδων πιστών στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Περιλαμβανομένων δικαιωματικά και των οπαδών του σημερινού ΚΙΝΑΛΛ - λέγε με κακόγουστο και κακοφτιαγμένο απομεινάρι του κάποτε μεγάλου ΠΑΣΟΚ, τα πρώτα χρόνια του οποίου, θα...ξαναθυμηθεί αναγκαστικά, αύριο, 3η Σεπτέμβρη, η Φώφη Γεννηματά, αφού κηρύξει και πάλι... ανένδοτο κατά της Κυβέρνησης, του Αλέξη Τσίπρα και οπωσδήποτε του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπάρχει, βέβαια, ένα πολύ σκληρό και απλό ερώτημα: Αν το Σάββατο το βράδυ, ''καεί η Θεσσαλονίκη", όπως επιθυμούν και θα επιδιώξουν κάποιες ανεξέλεγκτες αγέλες διαφόρων "οπαδών", η απάντηση των βουλευτών και των ηγεσιών των κομμάτων, που δηλώνουν άκρως υποκριτικά ότι "εμείς επισήμως δεν λέμε σε κανέναν να πάει, αλλά θα είμαστε εκεί και οι ίδιοι" (!!!!!!), ποιά θα είναι;

 Ότι φταίει, βεβαίως, ο... Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ ή η Γεροβασίλη και η Παπακώστα;!

Έτοιμη φυσικά η απάντηση, αλλά πλέον το παραμύθι, δεν έχει δράκο, δεν έχει μνημόνια, δεν έχει εκλογές σήμερα, ο ελληνικός λαός και ειδικότερα ο κόσμος της συμπρωτεύουσας θυμάται και γνωρίζει, τα πιο πρόσφατα γεγονότα με ναζιστές και φασίστες και... χριστιανούς Μακεδόνες (!!!), αυτή τη νέα γελοία μίξη των ημερών που διανύουμε, κατά του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη , τα έζησε από πολύ κοντά και έχει βγάλει τα πολύτιμα για τη Δημοκρατία στον τόπο μας συμπεράσματα.