(Επίκαιρη αναδημοσίευση). Είναι πραγματικά απίστευτο για τον απλό πολίτη, αυτό που συμβαίνει με την πολύκροτη δίκη της "Χρυσής Αυγής", η οποία έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ διάρκειας και ακόμα διαρκεί, παραμένοντας άγνωστο το πότε θα ολοκληρωθεί. Υπάρχουν όμως, πέραν της ίδιας της καθυστέρησης, πολύ σοβαρά ερωτηματικά, για τις απόψεις που διατυπώνονται από διάφορους συντηρητικούς κύκλους, πολιτικούς και νομικούς για το τι μέλλει γενέσθαι, αλλά και για το ποιοι οφελούνται ή όχι, από την όποια απόφαση, όποτε αυτή υπάρξει, καθώς έχουμε εισέλθει σε άτυπο προεκλογικό κλίμα.

Δεν θα υπεισέλθω στην ουσία της δίκης, καθώς θα χρειαζόταν η παράθεση δεκάδων επιβαρυντικών στοιχείων κατά αυτής της αποδεδειγμένα φασιστικής οργάνωσης, με τις αποδεδειγμένα εγκληματικές ενέργειές της, που έχουν καταγραφεί και αποδειχθεί από δεκάδες στοιχεία και μαρτυρίες, εντός και εκτός αιθουσών διεξαγωγής της δίκης.

Ορισμένα, όμως, στοιχεία και κυρίως απόψεις, που διατυπώνονται όχι επίσημα ή ανοιχτά, αλλά ολοένα και συχνότερα εσχάτως, προκαλούν πολύ μεγάλη εντύπωση και για την ίδια την ουσία των απόψεων που εκφέρονται και για τον χρόνο που επιλέγεται, ως ο καταλληλότερος και για την πολιτική στόχευσή τους, όχι τόσο θεατή, αλλά εντέχνως αποκρύπτουσα τον πραγματικό στόχο της.

Για να γίνω πιό σαφής, μου προξένησε μεγάλη εντύπωση ότι το τελευταίο διάστημα και ειδικότερα μετά την 20η Αυγούστου, που η χώρα βγήκε από τη μέγγενη των μνημονιακών δεσμεύσεων, πολιτικοί παράγοντες, επιχειρηματικοί, αλλά και νομικοί και τραπεζικοί κύκλοι, σε μία σχεδόν συγχορδία απόψεων - τις οποίες σημειωτέον δεν τις διατυπώνουν δημόσια, προς το παρόν τουλάχιστον- θεωρούν βέβαιο ότι το δικαστήριο δεν θα εκδώσει τέτοια καταδικαστική απόφαση για τη Χρυσή Αυγή, ότι δηλαδή αποτελεί καθαρά εγκληματική οργάνωση και συνεπώς δεν θα μπορούσε να αποτελεί από την επόμενη στιγμή πολιτικό κόμμα, καθώς κατά την άποψή τους δεν υπάρχει καμία τέτοια νομοθετική βάση και πρόβλεψη!

Δεν κατέχω όλη την νομική γνώση, για το τι ακριβώς προβλέπουν οι ελληνικοί νόμοι, αλλά ακόμη και αν δεν υπάρχει παρόμοια νομολογία, δεν μπορεί να αγνοηθούν τα πραγματικά γεγονότα, συγκλονιστικές μαρτυρίες, φόνοι (γιατί δεν είναι μόνον αυτός του Παύλου Φύσσα), βασανισμοί, όρκοι στο όνομα του Χίτλερ, ομολογίες των κορυφαίων στελεχών αυτού του ναζιστικού-φασιστικού μορφώματος ότι είναι αυτό που γνωρίζουν όλοι, εκτός από τους δικηγόρους τους και ορισμένους ακόμα από όσους τους στήριξαν, τους χρηματοδότησαν αδρά, τους χρησιμοποίησαν και τους χρησιμποποιούν ακόμα ως μπράβους στην ιδιωτική τους ασφάλεια ή στα γήπεδα, ως... φύλακες (ναι!) της... έννομης τάξης!!!

Το ερώτημα όμως που τίθεται ήδη μετ΄ επιτάσεως και όσο πλησιάζουμε (;) προς το τέλος της δίκης θα αποτελέσει (θυμηθείτε το) ένα ακόμα μείζον ζήτημα έντονης αντιπαράθεσης μεταξύ Κυβέρνησης, Αντιπολίτευσης και αναγκαστικής εμπλοκής θεσμών της Δικαιοσύνης - ίσως ακόμα πιό έντονης αυτής των τηλεοπτικών αδειών - είναι το ποιός θα δεχτεί ή θα αντιδράσει από την όποια απόφαση υπάρξει. Ποιος θα σφετεριστεί την α΄ ή τη β΄ εκδοχή της απόφασης, ποιος θα την εφεσιβάλει και ποιοι θα χτίσουν και πάλι καρριέρες πάνω στο στοιχειώδες της Δημοκρατίας μας, την καταδίκη δηλαδή κάθε φασιστικού σπόρου, κάθε κρυφοναζιστικού ιστού, δικαιώνοντας την καταγωγή της Δημοκρατίας μας από αυτόν τον τόπο και δίνοντας ηχηρό μήνυμα -χαστούκι και προς την Ευρώπη, όπου τα φαντάσματα επανέρχονται στο προσκήνιο, απειλώντας ότι κατακτήθηκε, μετά το τσάκισμα του ναζισμού και Γερμανο-Ιταλικού φασισμού.

Από που, λοιπόν, ορμώμενοι συντηρητικοί κύκλοι, γνωστοί, αλλά και καλυπτόμενοι κάτω από τον μανδύα του "ουδέτερου παρατηρητή", θεωρούν βέβαιο ότι δεν θα υπάρξει καταδίκη της Χ.Α. και τη διαχέουν εντέχνως σε πολιτικό-επιχειρηματικά πηγαδάκια και σε υποτίθεται "χαλαρές", πλην σοβαρού περιεχομένου συζητήσεις, ακόμα και σε διεθνή φόρα, όπου συζητείται η κατάσταση στην Ελλάδα μετά τα μνημόνια και η πολιτική κατάσταση που επέρχεται, λόγω διεξαγωγής των επόμενων βουλευτικών εκλογών;

Κάποιοι μάλιστα εξ αυτών, εμμέσως πλην σαφώς αφήνουν να εννοηθεί ότι - άκουσον, άκουσον - "και την κυβέρνηση τη συμφέρει να ξανακατέβει στις εκλογές η Χ.Α., γιατί θα κόψει ποσοστό από την Νέα Δημοκρατία", ορισμένοι μάλιστα πιστεύουν ότι σε μία τέτοια περίπτωση "και ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει κάποια, έστω και μικρά, εκλογικά οφέλη, αφού θα γίνει πιό συμπαθής από ψηφοφόρους του μορφώματος που προέρχονται από λαϊκά στρώματα"!

Αν όσα προαναφέραμε φαντάζουν σήμερα κάπως "τραβηγμένα", θεωρώ βέβαιο ότι σταδιακά θα τα βλέπουμε να διατυπώνονται και από επίσημα χείλη, πολιτικών παραγόντων και νομικών κάθε διαμετρήματος, αλλά και από αρκετά μέσα ενημέρωσης, τα οποία "και με τη βούλα" πρωτοστατούν σε νοσηρά σενάρια ή αρέσκονται χωρίς ίχνος αξιοπρέπειας και σεβασμού του λειτουργήματος που υποτίθεται ότι υπηρετούν, στα γνωστά και ολοένα και περισσότερα fake news, τις εν γνώσει τους ψευδείς και κατασκευασμένες "ειδήσεις'.

(Υ.Γ.: Μήπως, λέω μήπως, πρέπει να φρεσκάρουμε λίγο τη μνήμη μας, για το ποιοι επιχειρηματικοί και εφοπλιστικοί κύκλοι στήριξαν και εξακολουθούν να στηρίζουν τη Χ.Α.; Μήπως είναι οι ίδιοι που... ανησυχούν ότι η κυβέρνηση έχει ήδη ένα συγκεκριμένο οικονομικό και επενδυτικό σχέδιο, το οποίο τους βγάζει έξω από το παιχνίδι, στο οποίο έπαιζαν μόνοι τους επι δεκαετίες, βυθίζοντας τη χώρα - μαζί με τις φίλιες κυβερνήσεις τους - στη χρεοκοπία και στη φτωχοποίηση του συντριπρτικά μεγαλύτερου μέρους του ελληνικού λαού;).