Οι υποκριτικοί της καταστροφολογίας και της αμφισβήτησης των πάντων, ορατών τε και αοράτων, απορούν και εξανίστανται στη περίπτωση που δεν κοπούν 20% οι συντάξεις, με κάποιους να θρηνούν!

Διαβάζουμε ότι:

Η Ισπανία έκλεισε το 2017 με δημοσιονομικό έλλειμμα -3,1% και συνεχίζει να είναι ελλειμματική

Η  Πορτογαλία βλέπει το δικό της έλλειμμα στο -3% και παραμένει ελλειμματική...

Η Ιταλία κι αυτή στο -2,3% και συνεχίζει με αυξητικές τάσεις...

Η Γαλλία έκλεισε το δικό της του 2017 στο -2,6% και αναμένεται να κλείσει το 2018 με αυξημένο έλλειμμα στο -2,9% του ΑΕΠ

Η Αυστρία βλέπει το δικό της δημοσιονομικό έλλειμμα στο -0,7% και πολύ δύσκολα θα μπορέσει να το ανατρέψει...

Η Φιλανδία έχει έλλειμμα -0,6% και συνεχίζει το αρνητικό σερί της. 

Και λοιπά και λοιπά...

Την ίδια ώρα η Ελλάδα είναι πλεονασματική σερί από το 2016 στο +0,6%, το 2017 με +0.8% και το 2018 θα είναι πλεονασματική δημοσιονομικά περί το +1,2% εξασφαλίζοντας επιπλέον ένα απίστευτο πρωτογενές πλεόνασμα του 3,5% με χίλιες δυό θυσίες. 

Παράλληλα, το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της προς το ΑΕΠ είναι στο χαμηλότερο ελλειμματικά σημείο -0,8% (ουδέποτε υπήρξαμε πλεονασματικοί ιστορικά) και ίσως από εφέτος επιτύχουμε να το γυρίσουμε στο ΣΥΝ! Κάτι τέτοιο είναι πιθανόν και κυρίως Θα εξαρτηθεί από τις τουριστικές εισπράξεις.

Αλλά οι υποκριτικοί της καταστροφολογίας και της αμφισβήτησης των πάντων, ορατών τε και αοράτων,  απορούν και εξανίστανται στη περίπτωση που δεν κοπούν 20% οι συντάξεις, με κάποιους να θρηνούν (!!)