Είναι γνωστό ότι στην Νέα Δημοκρατία έχουν αγανακτήσει από τα "ψίχουλα" που δίνει από εδώ και από εκεί η κυβέρνηση. Τις τελευταίες ημέρες, προχώρησαν (ή μάλλον κατέβηκαν) ένα επίπεδο ακόμα... Και λένε ευθέως, χωρίς περιστροφές ότι έχουν αγανακτήσει με τους φτωχούς και τις (στοιχειώδεις) ανάγκες τους!

του Ανδρέα Πετρόπουλου

Το γαϊτανάκι της αναλγησίας ξεκίνησε από τον Γερ. Γιακουμάτο. Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας (και φίλος του Ριχάρδου) συνομιλώντας με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημ. Βέττα στο OPEN δεν άφησε αμφιβολία για την πολιτική που επιφυλάσσει η Ν.Δ. για τα χαμηλά εισοδήματα.

Συγκεκριμένα κατήγγειλε την "επιδοματική πολιτική" του ΣΥΡΙΖΑ και εντελώς κυνικά υποστήριξε την κατάργηση του Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης που στηρίζει τους οικονομικά αδύναμους πολίτες. Δηλαδή 800.000 πολίτες να μείνουν χωρίς ούτε τα "ψίχουλα" που ισχυρίζεται ότι είναι η κοινωνική πολιτική που ήταν αδύνατο οι ίδιοι να παρέχουν.

Ακόμα περισσότερο αυτοί οι 800.000 είναι για τη Νέα Δημοκρατία, τεμπέληδες που βολεύονται με 200αρια και μια κάρτα για τα βασικά είδη διατροφής.

Αλλά για τα όσα υποστηρίζει ο κ. Γιακουμάτος, υπάρχει η ιδεολογική κατεύθυνση του αρχηγού Κυρ. Μητσοτάκη. Ο τελευταίος μιλώντας πρόσφατα στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, είχε υποστηρίξει μεταξύ άλλων ότι δεν θέλει κοινωνικές παροχές γιατί «στεγνώνουν την οικονομία». Τι ακριβώς θέλει; Μα βέβαια μείωση της φορολογίας για τα υψηλά εισοδήματα και τις επιχειρήσεις!

Για τον Κυρ. Μητσοτάκη το κράτος πρόνοιας, οι παροχές "ψίχουλα" (που αναγκάζεται βέβαια να τις ψηφίζει στη Βουλή) εμποδίζουν την ανάπτυξη. Όπως και οι δαπάνες για την υγεία, την παιδεία και γενικότερα για την στήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας που "μάτωσε" τα τελευταία οκτώ χρόνια της κρίσης.

Η Νέα Δημοκρατία εντελώς κυνικά, δείχνει τα θύματα της κρίσης, του φτωχούς ως απολύτως υπεύθυνους για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει! Με τέτοια ένταση και τέτοια επιχειρηματολογία, που κάνει ακόμα και το ΔΝΤ να κοκκινίζει!