Ο Κυρ. Μητσοτάκης επιχείρησε σήμερα να κηρύξει από το βήμα της Βουλής ένα νέο εθνικό διχασμό. Ο φιλελεύθερος αρχηγός με τις καλές σπουδές και την αστική ευγένεια, ο αυτοδημιούργητος ηγέτης, μεταμορφώθηκε σε... Υπονοματάρχη της περιφέρειας Κιλκίς των αρχών της δεκαετίας του '50. Και έσπειρε το μίσος, βαφτίζοντας προδότες (!) τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση.

Του Ανδρέα Πετρόπουλου

Η εικόνα του αρχηγού της αντιπολίτευσης ήταν τρομακτική! Δεν έχει προηγούμενο η εξαλλοσύνη και ο ακραίος λόγος, η σπέκουλα και εντέλει η πλήρης υιοθέτηση του "μαύρου" μετώπου της πατριδοκαπηλίας και των ακραίων φασιστικών ομάδων.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης με φρασεολογία καφενειακού ακροδεξιού θαμώνα σε παραλήρημα, έδειξε ως μιάσματα όσους Δημοκράτες, Κεντρώους και Δεξιούς, Προοδευτικούς και Αριστερούς ακολουθούν την εθνική γραμμή του 2008 στο "Μακεδονικό". Όσους δηλαδή στηρίζουν μια δίκαιη και επωφελή λύση για τη χώρα, μετά από αδιέξοδα, ακροβασίες και ήττες, 27 ετών.

Σε ένα κρεσέντο λαϊκισμού διανθισμένο με ακραίες απόψεις και εκφράσεις κατηγόρησε την κυβέρνηση για συναλλαγή και ανταλλαγή (!) "Μακεδονικού" και Συντάξεων:

"Ανταλλάξατε τις περικοπές στις συντάξεις με το Σκοπιανό"! Με άλλα λόγια είπε στους συνταξιούχους, ο "εθνοφύλακας" αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, ότι μέρος από τα χρήματα που σας έμειναν στην τσέπη, είναι βρώμικα! Με αυτά "πουλήθηκε" η Μακεδονία!

Τόσο μικρός και τόσο φτηνός! Τόσο εμετικά ακροδεξιός! Και συνέχισε μέχρι τον "πάτο" της Αδώνειας λογικής: "Δεν συμφωνούμε, με το σύνθημα "η Δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία" γιατί μόνοι σας το κάνατε, όλοι οι υπόλοιποι διαφωνήσαμε". Εσείς, η κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ, πουλήσατε τη Μακεδονία, εμείς "βαστάμε Θερμοπύλες", και δείχνουμε εσάς, τους Εφιάλτες!

Δεν είναι πλέον φάρσα. Είναι τραγωδία. Γιατί μόνο κάποιος τραγικός μπορεί να εκφωνεί ακροδεξιούς δεκάρικους, εκλιπαρώντας για μια χούφτα ψήφους...Για και καμιά δεκαριά περισσότερα "κίτρινα γιλέκα" στον Λευκό Πύργο την Παρασκευή!

Τα όσα δηλητηριώδη εξέμεσε ο Κυρ. Μητσοτάκης θα τον ακολουθούν για χρόνια, όταν θα ανακαλείται στη μνήμη ως ο (περιστασιακός) αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας που την γύρισε στις χειρότερες στιγμές της εποχής του "Συναγερμού" και του Παπάγου.