Δεν ξέρω και ούτε θέλω να μάθω για τη βόμβα στον Άγιο Διονύση. Ούτε για τα πόστ που διαπιστώνουν "αίσθημα ανασφάλειας".

 

Του Ανδρέα Πετρόπουλου

Να μην παρεξηγηθώ, μόνο καμένα μυαλά βάζουν βόμβες τραυματίζοντας ανυποψίαστους ανθρώπους στο Κολωνάκι και στο Φάληρο και μόνο γραφικοί παρακολουθητές καταφεύγουν σε αναμασήματα εντυπώσεων απέναντι στο προφανές, επιχειρηματολογώντας για την ανάγκη μηδενικής ανοχής. Λες και η βόμβα τοποθετείται και εκρήγνυται αν υπάρχει ανοχή. Αλλιώς γίνεται τζούφια...

Για να μη χαλάσω το κλίμα, και όσους το τραβάνε χρονιάρες μέρες από τα μαλλιά μπας και ευδοκιμήσει, καταφεύγω στην επικαιρότητα. Σε μια βόμβα βραδυφλεγή, που συνεχίζει να εκρήγνυται, ενώ οι λίγες και υπαρκτές προσπάθειες που γίνονται δεν καταφέρνουν να την εξουδετερώσουν.

"Ένας στους δύο εργαζόμενους απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα, με μισθούς έως 800 ευρώ μεικτά. Από αυτούς, οι 422.150 ή το 22,13% του συνόλου των 1.907.945 εργαζόμενων που προκύπτουν για το 2018 εργάζονται με μερική ή εκ περιτροπής απασχόληση και λαμβάνουν κάτω από 500 ευρώ το μήνα" (στοιχεία ΕΡΓΑΝΗ 24/12).

Αυτή είναι η βόμβα! Τοποθετήθηκε αρχικά το 2010, ενεργοποιήθηκε το 2012, προκάλεσε σοβαρές βλάβες σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους. Και μάλιστα ενεργοποιήθηκε με τη δικαιολογία ότι θα έσωζε (!) από τον οριστικό αφανισμό της ανεργίας.

Ήταν μια βόμβα με ονοματεπώνυμο, τοποθετήθηκε στο φώς της μέρας, οι ηθικοί αυτουργοί είναι γνωστοί, ενώ οι φυσικοί αυτουργοί συνεχίζουν να εστιάζουν στους κινδύνους που συνεπάγεται μια έστω καθυστερημένη, πλήρης απενεργοποίησή της ακόμα και τώρα.

Πουθενά αλλού, σε καμιά άλλη χώρα της Ευρώπης, σε κανένα άλλο Μνημόνιο, δεν τοποθετήθηκε τέτοιας ισχύος βόμβα. Κανένα πρόγραμμα δεν προέβλεπε τόσο δραματική μείωση μισθών, τόσο βίαιη φτωχοποίηση των ανθρώπων.

Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με ζημιές υλικές και άλλες που διαμορφώνουν ένα τεχνητό κλίμα αντιπαράθεσης, με πολεμικές φραστικού χαρακτήρα και ουσιαστικά "θύματα" μια χούφτα πεισμένους και φανατικούς.

Ναι μεν αλλά;

Όχι! Η βόμβα στον Άγιο Διονύση είναι σκοτάδι, προκαλεί εύλογα φόβο και ανασφάλεια. Δεν έχει θέση πουθενά. Η άλλη στο φώς συνεχίζει να προκαλεί εκτεταμένες βλάβες στην καθημερινότητα, τις ζωές και τα όνειρα...