Είναι αδίστακτοι-και το δείχνουν! Με κάθε τρόπο, ωμό, ανέντιμο, κυνικό, θέλουν να επιβάλουν σε όλο τον κόσμο να υπακούουν στα δικά τους συμφέροντα. Ο Τραμπ και η ομάδα επιχειρηματιών, επιχειρήσεων και στρατηγών, που κυβερνά σήμερα τις ΗΠΑ, θέλουν να αποφασίζουν και να διατάσσουν. Μόνοι τους και χρησιμοποιώντας το ΝΑΤΟ ως προμετωπίδα των επιθετικών - πολεμικών τους ενεργειών.

Την Κίνα (που δεν... υπακούει και εκνευρίζει τους Αμερικανούς), τη Ρωσία με συνεχή πίεση σε όλα τα επίπεδα και τώρα πάλι (αποκλεισμός Ρώσων αθλητών για ντόπιγκ, όταν οι αντίστοιχοι δικοί τους είναι τίγκα στα αναβολικά), αλλά και την Ευρώπη, που ακόμα δεν έχει την ισχύ που θα έπρεπε, για να αντικρούσει τις επιθέσεις(από δασμούς σε προϊόντα, μέχρι το τελευταίο, τον αγωγό North Strem2).

Είναι οι ίδιοι που χρηματοδοτούσαν τον Οσάμα Μπιν Λάντεν και στη συνέχεια τον ISIS, μην το ξεχνάτε, το έχουν παραδεχθεί σχεδόν επισήμως. Είναι οι ίδιοι που διέλυδαν το Ιράκ (που και πάλι το βομβαρδίζουν), που αιματοκύλησαν την Υεμένη και το λαό της (μαζί με το σκοταδιστικό καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας), που λιθοβόλισαν με τους περιστασιακούς συμμάχους τους τον Καντάφι και μοιράστηκαν τα πετρέλαια της Λιβύης (που ένα ανδρείκελό της-διορισμένος πρωθυπουργός, βάλλει τώρα κατά της Ελλάδας και της Κύπρου, συμμαχώντας με τον Ερντογάν).

Οι ΗΠΑ είναι χώρα ταυτοχρόνως θαυμάτων, ναι, αλλά και κακουργημάτων. Κανένας πουθενά στον κόσμο, δεν τους όρισε χωροφύλακες ανά την υφήλιο. Θεωρούν τα γεράκια των πολεμικών βιομηχανιών και των πολυεθνικών ότι έχουν κάθε δικαίωμα επέμβασης, οπουδήποτε δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους και εναντίον οποιουδήποτε τους εμποδίζει, έχουν αποθρασυνθεί από το "δίκαιο του ισχυρού", που οδηγεί σε επιβολή με κάθε τρόπο, επί ανθρώπων και εθνών.

Ο ΟΗΕ, αδύναμος και ανίσχυρος επί της ουσίας, ευτυχώς υπάρχει και χρησιμοποιείται το βέτο, από Ρωσία και Κίνα κυρίως και έτσι έχει αποφύγει πολλές οδυνηρές περιπέτειες η παγκόσμια κοινότητα. Το ΔΝΤ, κομμάτι τους είναι και βραχίωνάς τους, για την οικονομική αφαίμαξη (πειθαρχία λέγεται, εξευγενισμένα) απείθαρχων κρατών και κυβερνήσεων. Η Παγκόσμια Τράπεζα, μία από τα ίδια. Ο ΠΟΕ (Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου) εξαφάνισε πολύτιμες ποικιλίες παραγωγής αγροτικών προϊόντων, χάριν των πολυεθνικών, τύπου Μονσάντο και των γενετικά τροποποιημένων σπόρων και τελικών προϊόντων.

Πολλά, πάρα πολλά θα μπορούσαν να ειπωθούν ακόμα. Όμως, ας μη σπεύσει κανένας να θεωρήσει ότι μας διακατέχει... άκρατος αντιαμερικανισμός. Κάθε άλλο. Μακάρι, έστω το 10% των εξοπλιστικών δαπανών των ΗΠΑ να πήγαινε σε κοινοφελείς σκοπούς είτε για αμερικανούς πολίτες είτε οπουδήποτε αλλού ανά τον κόσμο. Γιατί τότε μπορεί το ίδιο να έκανε το ΝΑΤΟ, η Κίνα, η Ρωσία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Αγγλία...

Αλλά ιμπεριαλισμός και καπιταλισμός, σε ένα μόνιμα θανατηφόρο εναγκαλισμό, δυστυχώς, δεν ωρωδούν προ ουδενός εμποδίου, προκειμένου να διακαιώσουν τη θεωρία ύπαρξής τους στην πράξη, ακόμα και αν αυτό σημαίνει πόνο, δυστυχία, πείνα, δίψα και αίμα αθώων - και χιλιάδες παιδιά να πεθαίνουν από ασιτία ή να δουλεύουν από 5 και 6 χρονών (!!!) σε ορυχεία και εργοστάσια, ρακένδυτα και σκελετωμένα. Ή, για να είναι πιό κοντινό μας, να έχουν χάσει γονείς και συγγενείς, το σπίτι τους, την πατρίδα τους και να εκλυπαρούν για ένα πιάτο φαΐ, όταν τους φέρονται κάποιοι γύρω τους στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, με τον χειρότερο και πιό απάνθρωπο τρόπο. Στα παιδιά, στο μέλλον του κόσμου...

Τι μέλλον μπορεί να έχει ένας τέτοιος κόσμος, άραγε;

Μόνο μά ειρηνική μαζική επανάσταση των νέων παιδιών, των νέων ανθρώπων, μπορεί να αλλάξει τον θλιβερο σημερινό ρου της ιστορίας των ανθρώπων, που καταστρέφει αλόγιστα και ασυνείδητα-συνειδητά το σπίτι του, το περιβάλλον και το κλίμα.

(Είθε να το δω, πριν αποχαιρετήσω τα εγκόσμια, είθε... )