Με η χωρίς ατζέντα;  Ποιο  είναι , αλήθεια, το νόημα της συνάντησης των 4 κορυφαίων εκπροσώπων του Ελληνικού ποδοσφαίρου το μεσημέρι της Τετάρτης στη “Μεγ. Βρετανία” ;

Του Γρηγόρη Τάτση

Τι θα μπορούσαν να πουν καθισμένοι  γύρω από το ίδιο τραπέζι Αλαφούζος, Μαρινάκης, Μελισσανίδης ,Σαββίδης ;

Ποιά λογική σε αυτό το παράλληλο σύμπαν , όπου το αυτονόητο διεκδικεί τη θέση του, υπαγορεύει στους θύτες να δικάζουν το θύμα ;

Οι αυτουργοί της βαριάς και καθ´ υποτροπήν ανομίας στο Ελληνικό ποδόσφαιρο σύρονται τώρα  εκόντες άκοντες σε διάλογο του παραλόγου από ΟΥΕΦΑ και τη ΦΙΦΑ σε μια ύστατη προσπάθεια να βρούν κάποιο ψήγμα ομοθυμίας στην αχανή έρημο της παραφωνίας και της ασυνέπειας που χαρακτηρίζει διαχρονικά την πολιτεία τους στην ηγεσία των εταιριών -ομάδων τους .

Στο πλάϊ και η ΕΠΟ.  Υποζύγιο  που σέρνει αργά και βασανιστικά διαχρονικές παθογένειες και λόγω της έξωθεν κακής μαρτυρίας, βρίσκεται  εδώ και τρία χρόνια υπό καθεστώς “μνημονίου” με επιτήρηση και επιτροπεία των ΦΙΦΑ/ΟΥΕΦΑ.

Ο θεσμικός διεθνής θεματοφύλακας του ποδοσφαίρου έχει σημαντικο μερίδιο στο αδιέξοδο και το χάος που δημιούργησε και συντηρεί  η εμφύλια σύγκρουση των ολιγαρχών της Σούπερ Λιγκ.

Η παρουσία του στην Ελλάδα με τη μορφή επιτροπής εξομάλυνσης αντί να εξομαλύνει, δίογκωσε τις αντιθέσεις και έριξε πολύ νερό στο μύλο της οξείας αντιπαράθεσης.

Και τώρα τι ; Έφτασε μήπως η ώρα της απογραφής ;

Γιατί ως είθιστε κατά  τη διάρκεια  της απογραφής τα καταστήματα έχουν τα ρολά κατεβασμένα ..

Για τους διεθνείς εταίρους μας το Ελληνικό ποδόσφαιρο αποτελεί το πετραδάκι στο παπούτσι τους. Ενοχλεί και έφθασε  η ώρα να απαλλαγούν από αυτό.

Το Grexit έρχεται πάλι στην επιφάνεια αλλά αυτη τη φορά όχι ως απειλή αλλά ως υπόσχεση .

Τα επιχειρήματα και οι λαβές περισσεύουν για να γίνει και επίσημα η Ελλάδα , η πρώην  πρωταθλήτρια  Ευρώπης,  ο παρίας , ο αποσυνάγωγος , ο εξοβελιστέος από τον παγκόσμιο  ποδοσφαιρικό  χάρτη .

Διαιτησία, γηπεδική και εξωγηπεδική βία, καταγγελίες για πολυ-ιδιοκτησία  , οπλοφορίες  , χειροδικίες , προπηλακισμοί και απειλές , ανακοινώσεις  με οχετό υβρεολογίου , μαφιόζικες μέθοδοι εκφοβισμού και δίψα για επιβολή του δικαίου του ισχυρού.

Όλα τα περιλαμβάνει το εγχώριο μενού στο ποδοσφαιρικό κάδρο σε αυτό το κομμάτι γης όπου -σύμφωνα τον ποιητή Άγγελο Βλάχο ανθεί “η φαιδρά πορτοκαλέα”

Όλα στο καθημερινό προσκήνιο, και στο φόντο το ποδόσφαιρο και η άδολη διασκέδαση του  κοσμάκη που διψά να δραπετεύσει από το αδυσώπητο κυνήγι του ανέφικτου.

Την ύστατη στιγμή, το καρέ των θυτών .. απειλεί να σώσει το ελληνικό ποδόσφαιρο από τον αφανισμό.

Μήπως να το ξανασκεφτούμε ;