Εφτά ΠΑΕ ενημέρωσαν τις άλλες εφτά ότι δεν πρόκειται να υπογράψουν την προκήρυξη ώστε να αρχίσει το νέο πρωτάθλημα αν δεν βρουν στο μεταξύ τηλεοπτικό συμβόλαιο.

Το θέμα μας έχει απασχολήσει και σε προηγούμενο σημείωμα. Δυο από αυτές τις ΠΑΕ ο Παναθηναϊκός και ο ΟΦΗ είχαν την χρονιά που πέρασε συμβόλαιο με τη NOVA.  Από το ρεπορτάζ προκύπτει πως στις δυο ΠΑΕ το συνδρομητικό κανάλι έκανε πρόταση να ανανεώσουν το συμβόλαιό τους. Η πρόταση σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δεν υπολειπόταν οικονομικά εκείνης της προηγούμενης χρονιάς. Θα έπαιρναν αν συμφωνούσαν τα ίδια λεφτά αλλά δεν συμφώνησαν και μέχρι τώρα δεν έχουν βρει συμβόλαιο.

Θυμίζω ότι το 2019 ο Παναθηναϊκός είχε φύγει από την ΕΡΤ και πήγε στο συνδρομητικό κανάλι, προφανώς γιατί βρήκε εκεί μια πιο συμφέρουσα πρόταση. Γιατί φέτος δεν τη δέχτηκε Πρόταση με τα ίδια λεφτά αυτή την οικονομική περίοδο ισοδυναμεί με αύξηση)  δεν γίνεται εύκολα κατανοητό.  Λένε πολλοί ότι ο Παναθηναϊκός θα τα βγάλει αυτά τα λεφτά αν προχωρήσει στο ΠΑΟ T.V. H απάντση είναι ότι θα τα βγάλει όπως τα έβγαλε και ο ΠΑΟΚ αλλά πάμε παρακάτω.

Ο εκβιασμός γιατί γίνεται. Να εκβιαστεί το συνδρομητικό κανάλι μου φαίνεται λιγάκι δύσκολο. H NOVA έχει ένα συγκεκριμένο μπάτζετ που δεν βγαίνει παραμ0ονές της έναρξης του πρωταθλήματος. Κατά συνέπεια το πόσα θα ξοδέψει έχει προϋπολογιστεί και δεν αλλάζει. Πάει ο καιρός που την ενδιέφερε να έχει όλες τις ομάδες. Το άλλο συνδρομητικό κανάλι είναι γνωστό, το έχει δηλώσει και ο κ. Αλαφούζος δεν ενδιαφέρεται.

Τι μας μένει λοιπόν; Τίποτα περισσότερο από την κρατική τηλεόραση, την ΕΡΤ. Την ΕΡΤ που όπως έλεγε παλιότερα, αρχές καλοκαιριού, ο κ. Αλαφούζος θα έσπευδε να αγοράσει τα τηλεοπτικά διακιώματα των αστέγων.  Να όμως που η ΕΡΤ φρονίμως ποιούσα δεν έσπευσε και δεν πληρώθηκε το ρηθέν υπό του κ. Αλαφούζου που στο μεταξύ φαίνεται να παίρνει στον λαιμό του και τον ΟΦΗ.

Ετσι όπως εξελίχτηκαν τα πράγματα, η απόφαση των εφτά ομάδων να μην υπογράψουν την προκήρυξη ώστε να αρχίσει το πρωτάθλημα μοιάζει ως εκβιασμός που απευθύνεται στην κυβέρνηση περισσότερο και λιγότερο προς τις εφτά στεγασμένες και φυσικά το συνδρομητικό. Η κυβέρνηση είναι που μπορεί να οδηγήσει την ΕΡΤ να βγάλει τα λεφτά των φορολογουμένων και να (δια)σώσει τις εφτά ΠΑΕ. Να κάνει δηλαδή η Νέα Δημοκρατία αυτό που κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι πήγε να το κάνει επί Βασιλειάδη…

(Αναδημοσίευση από τη sportday της Κυριακής,9/8/2020)