Στην αυγή του νέου χρόνου, μερικές σκέψεις μαζί και ορισμένα ερωτήματα που γεννιούνται αυθόρμητα ή κατ΄ανάγκην από τα γεγονότα που χαρακτήρισαν το 2020, αλλά που θα μας συνοδέψουν όπως φαίνεται και το 2021, πιστεύω ότι είναι χρήσιμες και τροφή για απεξάρτηση από την κατευθυνόμενη (παρα)πληροφόρηση!

Η πανδημία του COVID-19 απείλησε και απειλεί μέχρι σήμερα τον κόσμο , αφαιρώντας καθημερινά χιλιάδες ανθρώπινες ζωές και βυθίζοντας τις χώρες σε οικονομική και κοινωνική κρίση που δεν γνωρίζουμε ακόμη το τέλος και τα αποτελέσματα της . Πάνω από 80 εκατομμύρια άνθρωποι ασθένησαν μέχρι σήμερα και οι περισσότεροι στις «οικονομικά αναπτυγμένες χώρες» και το 1/4 περίπου του συνόλου στις ΗΠΑ !

Ανέτοιμα και ανεπαρκή βρέθηκαν τα συστήματα υγείας , σάλος και πανικός και μαζική η ταφή των νεκρών σε κοινούς τάφους . Παράλληλα ένας «αγώνας δρόμου» των μονοπωλίων του φαρμάκου για να κερδίσουν τις αγορές των εμβολίων , των οποίων μέχρι σήμερα αμφισβητείται η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια . Ανοιχτός όμως και ο πόλεμος ενάντια στο πρώτο ρωσικό εμβόλιο SPUTNIK -V και όχι με επιστημονικά , αλλά με πολιτικά σαθρά επιχειρήματα για δήθεν «σκοπούς διείσδυσης» της Ρωσίας και με συντονισμένη κινδυνολογία από τα διεθνή ΜΜΕ . Ακόμη και στα θέματα της παγκόσμιας Υγείας επικράτησε η κακοήθεια και ο τυχοδιωκτισμός .

Μέχρι που ήρθε η ανακοίνωση της AstraZeneca να τους κλείσει τα στόματα , ότι θα προχωρήσει στην συμπαραγωγή του ρωσικού εμβολίου ως πιό αποτελεσματικό αλλά και ασφαλές από το δικό της . Θα είναι πολύ γρήγορα έτοιμο το SPUTNIK-V με ταμπέλα της Astra Zeneca σε όλο τον κόσμο ! Ευτυχώς !
Ποιά είναι λοιπόν η λογική και ποιά η ηθική της πολιτικής του σύγχρονου «δυτικού αναπτυγμένου κόσμου»;
Θα θυμίσω μερικά δείγματα αυτής της «ηθικής» που τα είχαμε πολύ πριν τον COVID-19 .. Όταν π.χ χωρίς καμιά απόφαση του ΟΗΕ , οι γιάνκηδες βομβάρδιζαν τον άοπλο λαό στη Γιουγκοσλαβία και διαμέλιζαν τη χώρα . Όταν έσφαζαν μπροστά στις κάμερες τον νόμιμο ηγέτη Καντάφι στη Λιβύη και η «σοσιαλίστρια» κυρία Κλίντον-Λεβίνσκι ξέσπαγε σε πανηγυρισμούς ... Όταν όπλιζαν τους τρομοκράτες ισλαμιστές του ISIS ενάντια στον Άσαντ , για τη «δημοκρατία» , ρίχνοντας στο θάνατο και στην προσφυγιά πάνω από 8 εκατομμύρια λαού της Συρίας . Ευτυχώς που συνάντησαν μπροστά τους τους S-400 του Πούτιν και έτράπηκαν σε φυγή .
Όταν με τη βία και με πραξικόπημα έριχναν τη νόμιμη κυβέρνηση στην Ουκρανία τοποθετώντας εκεί φασιστικά ανδρείκελα για να οξύνουν την κατάσταση στα ανατολικά σύνορα με τη Ρωσία , καλλιεργώντας μέχρι σήμερα τον κίνδυνο ανάφλεξης ενός διασυνοριακού με τη Ρωσία πολέμου. Προσθέστε και Ιράν , Βενεζουέλα , Λευκορωσία , Αρμενία ... Και πολλά άλλα παραδείγματα διακρατικής βίας και τρομοκρατίας , από την «ηγέτιδα χώρα της δημοκρατίας» ..
Τι «πολιτισμό» λοιπόν να περίμενε κανείς στις εκλογές αυτής της παρακμιακής «υπερδύναμης του κακού»; Και ποιές δυνάμεις , κοινωνικές και πολιτικές τελικά αντιπαρατέθηκαν σε αυτές τις εκλογές ; Πρόκειται για δυνάμεις αριστερές ή δεξιές ;; Πρόκειται για ιδεολογίες ; Η’ μήπως πρόκειται όπως υποστηρίζουν μερικοί αφελείς για τη «Δεξιά» του συντηρητικού Τράμπ , ενάντια στον σοσιαλιστή Μπάϊντεν ;;; Καμία σχέση !!!
Πρόκειται για οικονομική , πολιτική , πολιτισμική , μορφωτική , φυλετική φθορά και σήψη του ακραίου επιθετικού αμερικάνικου ιμπεριαλισμού , που για την αυτοσυντήρηση του και την κάλυψη των εσωτερικών του τεράστιων αντιθέσεων δεν θα διστάσει να σκοτώνει πολίτες του , ούτε θα διστάσει να προβεί σε νέους ακόμη πιό καταστροφικούς πολέμους το 2021 . Διότι και οι συνεχείς οικονομικοί αποκλεισμοί και οι κυρώσεις των ΗΠΑ ενάντια στη Ρωσία και στην Κίνα , αυτό το μήνυμα μεταφέρουν . Το μήνυμα της απέλπιδας προσπάθειας των ΗΠΑ , διατήρησης μιας ήδη χαμένης επικυριαρχίας στον κόσμο .
Απευθύνομαι λοιπόν στους δικούς μας «απολογητές» και «τιμητές» της αμερικάνικης δημοκρατίας και του «ονείρου» . Και ιδιαίτερα μάλιστα απευθύνω την ερώτηση στους «κατ’επίφαση αριστερούς» και τους ρωτάω : Είναι το θέμα των ΗΠΑ σήμερα , η Αριστερά ή η Δεξιά ; Είναι ο Μπάϊντεν και οι «Δημοκράτες» εκφραστές αριστερών ιδεών ; Είναι οι σημερινές ΗΠΑ «η κυριαρχούσα μοναδική υπερδύναμη»; Είναι ή δεν είναι το 30% του αμερικάνικου λαού στα όρια της φτώχειας , της ανέχειας ιατρικής περίθαλψης , των φυλετικών διακρίσεων και αποκλεισμών ; Αυτά είναι τα αμείλικτα ερωτήματα που με τέτοιο βίαιο τρόπο απαντάει τον τελευταίο χρόνο , ο φτωχός και περιθωριακός πλέον αμερικάνικος λαός . Αριστεροί -Δεξιοί - Λευκοί- Κίτρινοι και Μαύροι . Σε μια μάχη υπαρξιακή , αντιμέτωποι με το αυταρχικό και αντιδημοκρατικό σύστημα . Απαιτούν αλλαγές !
Ο κόσμος αλλάζει ραγδαία , ήρθαν και έρχονται νέες δυναμεις στο προσκήνιο , στην οικονομία , στην παραγωγική και κοινωνική διαδικασία , στην πολιτική της ειρήνης και της συνεργασίας και όχι των τυφλών παγκόσμιων αντιπαραθέσεων . Δεν έγινε λοιπόν με τις εκλογές και με τον Μπάϊντεν καμιά Αμερική ούτε δημοκρατική ούτε καν ... «κομμουνιστική» , αλλά αν δεν αλλάξει τώρα «από τα μέσα της» και δεν αποδεχθεί τη νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων ενός πολυπολικού κόσμου , τότε ελλοχεύει ο κίνδυνος να γίνει στην πράξη η «αφετηρία» μιας παγκόσμιας καταστροφής . Πως να ερμηνεύσεις διαφορετικά και τα 770 δις δολάρια του φετινού τους προϋπολογισμού σε στρατιωτικές δαπάνες ;;!!
Τα τέσσερα θύματα της χθεσινής κατάληψης του κογκρέσου θα είναι σίγουρα το φυτίλι αυτών των αλλαγών στις ΗΠΑ .
Επίσης Νέα αντιιμπεριαλιστικά κινήματα ειρήνης πρέπει να γίνουν ο άμεσος σκοπός της πραγματικής Αριστεράς και του προοδευτικού κόσμου .
Η Κίνα , η Ρωσία , η Ινδία , η Άπω Ανατολή , χώρες της Λατινικής Αμερικής όπως η Βραζιλία και η Αργεντινή και οι λαοί της Ευρώπης , θα πρωτοστατήσουν στη δημιουργία του μετά-COVID νέου και ειρηνικού κόσμου των παιδιών μας .
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ 2021 ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ !
ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΑΓΡΥΠΝΙΣΗ ...