Αριστείας παράδειγμα πολλοστό. Συστάθηκε λέει προανακριτική επιτροπή για τον Παππά, μετά από δικογραφία σχηματισθείσα από καταθέσεις του βαψομαλιά εργολάβου Καλογρίτσα και συνεταίρου του πρώην υπουργού Θεοδωρικάκου, με αντικείμενο τη συμμετοχή δια εταιρείας του γιού του, στον διαγωνισμό για την αδειοδότηση τηλεοπτικών πανελλαδικών καναλιών.

Προφανώς υπέρ ψήφισε και ο πρώην πρωθυπουργός της σιωπής, που σε σουβλατζίδικο, επανιδρύοντας το κράτος με πιτόγυρα, χαρακτήριζε τους ομότεχνους του Καλογρίτσα ως "νταβατζήδες".

Αφήνοντας όμως τον σιωπηλό της Ραφήνας, η απόφαση της πλειοψηφίας της Βουλής, κινείται στη γκρίζα ζώνη μεταξύ του σουρεαλισμού και του υπερεαλισμού, ενσωματώνοντας τελικώς την κατάργηση της λογικής, που είναι αμείλικτη. Τα κόμματα, των οποίων οι βουλευτές τους ψήφισαν την συκρότηση της προανακριτικής, είναι εκείνα που επί δεκαετίες, έκαναν σκόντο στην νομιμότητα, χάριν "νταβατζήδων", δηλαδή εφοπλιστάδων και εργολάβων, που λειτουργούσαν τηλεοπτικούς σταθμούς άνευ άδειας, παίρνοντας αφειδώς δάνεια από τράπεζες που κατήντησαν κουφάρια, ανακεφαλοποιούμενες από τον λαουτζίκο των τηλεθεατών, όταν ακόμη και ο τουρτουρίζων στο ξεροβόρι καστανάς, χρειάζεται άδεια για να ανάψει τη φουφού.

Μετά, τα ίδια κόμματα και οι ηγεσίες τους μοίραζαν πομφόλυγες, όπως την καραμέλλα ότι το ημεδαπιστάν, χωρά και αντέχει, όχι μόνο επτά, αλλά εκατόν επτά πανελλαδικές άδειες, επιχείρημα που δεν επιβεβαιώθηκε όμως από την διάσημη απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ.

Τα ίδια κόμματα, θωπεύοντας τις αρχοντορεμπέτικες αφηγήσεις του βαψομαλιά εργολάβου Καλογρίτσα, εγκαλούν την πραγματικότητα και εξορίζουν την λογική. Λένε δηλαδή, να καεί στο πυρ το εξώτερο ο Παππάς, επειδή με το νόμο, το εκτελεστικό αυτού κανονιστικό πλαίσιο και την σχετική προκήρυξη, επεδίωξε δήθεν να απονείμει άδεια στον Καλογρίτσα των βοσκοτόπων, βάζοντας χέρι, έτσι χέρι ο ασεβής, στους αρμούς της εξουσίας.

Όμως, ο νόμος εκείνος, το κανονιστικό του πλαίσιο και οι όροι της προκήρυξης ήταν που απέβαλλαν τον Καλογρίτσα από την προκήρυξη, διαφυλάσσοντας τους μόνους αρμούς της εξουσίας πού είναι η αρχή της νομιμότητας και η προστασία του γενικού συμφέροντος. Άλλωστε, εκείνοι που προκρίθηκαν από την διαγωνιστική διαδικασία να λάβουν άδειες, ήταν επακριβώς οι ίδιοι, που αναδείχθηκαν από το ΕΣΡ, μετα την απόφαση του Σ.τ.Ε., ήτοι οι κ.κ. Βαρδινογιάννης, Κοντομηνάς, Αλαφούζος, Κυριακού, Μαρινάκης και Σαββίδης, δηλαδή οι κατά τον σιωπηλό της Ραφήνας εθνικοί " νταβατζήδες".

Έτσι, το θέμα δεν είναι η πολιτική τύχη και η ποινική μεταχείριση του Παππά. Το θέμα είναι η συμβολικότητα της σημερινής απόφασης της πλειοψηφίας της Βουλής, που είναι θωπεία και κλείσιμο του ματιού στους, κατά τον σιωπηλό της Ραφήνας, "νταβατζήδες", για να συνεχίσουν τη διανομή ενημερωτικού σανού,πολιτιστικών σκουπιδιών, γελοίων τηλεπαιγνίων ευτελιζόμενων ανθρώπων στην Καραϊβική, σε στάνες και σε κλειδωμένες βίλες, διαγωνισμών για ανάδειξη αοιδών, μοντελοπνίχτρων και μάγειρων.

Το θέμα είναι ότι στο ημεδαπιστάν στο τέλος κερδάνε οι "νταβατζήδες", οι οποίοι με το ένστικτο της ύαινας, στο τέλος θα κατασπαράξουν, αυτούς που σήμερα τους κάνανε τα χατίρια, καθώς ο μεν θείος του σιωπηλού της Ραφήνας και γενάρχης του κόμματος του καταργηθέντος πυρσού, δεν αντισύστηνε την ποινικοποίηση της πολιτικής, ο δε πατέρας του αρχηγού του ίδιου πλήν άπυρσου κυβερνώντος κόμματος, πλήρωνε το 1993 την ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής, που σκηνοθέτησε το 1990, παγιδεύοντας σε αυτήν και την αριστερά. Να πώς με αριστείας τεχνουργήματα το ημεδαπιστάν αποκαλύπτει τον ταυτοτικό του χαρακτήρα, καθώς δεν είναι παρά ένα ανάδελφο "νταβατζιστάν."