Η μεγάλη γιορτή του Μουντιάλ της Ρωσίας ξεκινά. Η έναρξη είναι προγραμματισμένη για το απόγευμα (18:00) σήμερα, με την συνάντηση ανάμεσα στην οικοδέσποινα Ρωσία και την Σαουδική Αραβία, στο Luzhniki Stadium της Μόσχας. Θα προηγηθεί η φαντασμαγορική τελετή έναρξης.

Αυτό είναι το παγκόσμιο Κύπελλο των δυο ηπείρων (Ασίας και Ευρώπης), συνολικού κόστους 16 δισ. ευρώ, που το καθιστά ως το ακριβότερο όλων των εποχών. Οι 64 αγώνες της κορυφαίας διοργάνωσης, που θα ολοκληρωθεί επίσης στο Luzhniki Stadium, θα φιλοξενηθούν σε 11 πόλεις και 12 στάδια και θα γίνουν για πρώτη φορά στην Ιστορία με την χρήση του Var (video assistant referee).

Μιλάμε για ένα τουρνουά, στο οποίο η συνολική αξία των 736 παικτών που έχουν δηλωθεί από τους προπονητές των 32 φιναλίστ, να φτάνει τα 12,6 δισ ευρώ και με την Γαλλία να παρουσιάζει το μεγαλύτερο μέσο όρο και την Ρωσία το μικρότερο (5,03).

Το Μουντιάλ της Ρωσίας, που θα μοιράσει επίσης στις 32 φιναλίστ 344.000.000 ευρώ και έχει μπροστά του την πρόκληση της κατάρριψης δέκα περίεργων ρεκόρ. Ανάμεσά τους και ένα με κοινή αναφορά τους την εθνική Ελλάδας και δύο προπονητές της.

Η Ισπανία άλλαξε προπονητή λίγες ώρες από τη σέντρα και θα πορευτεί με τον Φερνάντο Ιέρο στον πάγκο της. Οι «φούριας ρόχας» είναι, πάντως, οι πιο… κουρασμένοι, με βάση το πόσο αγωνίστηκαν οι παίκτες μέσα στη σεζόν.

Θα παίξουν στο Μουντιάλ διάσημοι αστέρες που σηκώνουν τα… έθνη στις πλάτες τους. Θα δούμε για πρώτη φορά «ballgirls» ως ένα ισχυρό μήνυμα για την ισότητα των φύλων και στο ποδόσφαιρο.