Πλήρη φαρμακεία για την κάλυψη των αναγκών τους απέκτησαν πάνω από 200 σύλλογοι-μέλη της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας (ΕΠΣΜ), με χορηγία του ομίλου «Ελληνικά Πετρέλαια», μετά από εκδήλωση που έγινε στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Ιδιαίτερα γενναιόδωρη χαρακτήρισε τη χορηγία των ΕΛΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και Αθλητισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Βούλα Πατουλίδου και πρόσθεσε ότι γιατρός αποφάσισε για το περιεχόμενο του φαρμακείου.

Σημείωσε ότι η Περιφέρεια αξιοποίησε 3 εκατ. ευρώ για έργα σε υφιστάμενες αθλητικές εγκαταστάσεις των δήμων. Κάλεσε, δε, τους συλλόγους να πιέσουν τους δήμους για τη βελτίωση των γηπέδων τους.

Οι υποδομές είναι θέμα που πονάει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, σημείωσε ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ, Σάββας Δημητριάδης και πρόσθεσε ότι η σχετική αποστροφή της ομιλίας της κ. Πατουλίδου άνοιξε «τεράστια πόρτα» για τα σωματεία.

Όπως επισήμανε μεγάλο πρόβλημα αποτελεί για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και η έλλειψη χορηγών και ευχήθηκε η ΕΠΣΜ να έχει τη στήριξη των ΕΛΠΕ και στο μέλλον.

Σημείωσε, τέλος, ότι σύντομα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΕΠΣΜ, οι πληροφορίες για το καινούργιο πρόγραμμα που θα υλοποιήσει η Ένωση και θα αφορά τις εγχειρήσεις των ποδοσφαιριστών των συλλόγων της.

Η προσφορά και η υπεύθυνη στάση προς στην κοινωνία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της εταιρικής κουλτούρας και ουσιώδης τμήμα της άσκησης των δραστηριοτήτων των ΕΛΠΕ, σημείωσε ο διευθυντής διυλιστηρίου Θεσσαλονίκης του ομίλου Χριστόφορος Αντώτσιος.

Όπως είπε, η νέα γενιά αποτελεί έναν από τους άξονες του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Πρόσφατα, ο όμιλος ΕΛΠΕ παραχώρησε το Αθλητικό Πάρκο «ΕΚΟ», που λειτουργεί την τελευταία εικοσαετία στις Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις Θεσσαλονίκης για τη χρήση των αθλητικών συλλόγων της δυτικής Θεσσαλονίκης

Σε ότι αφορά στη χορήγηση φαρμακείων σε 200 περίπου ποδοσφαιρικούς ερασιτεχνικούς συλλόγους-μέλη της ΕΠΣΜ, που έγινε μετά από αίτημα της κ. Πατουλίδου, εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα συνεισφέρει στην ποιοτική και ασφαλή αναβάθμιση των συνθηκών που διεξάγονται τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, αλλά και στη διασφάλιση παροχής πρώτων βοηθειών για κάθε σωματείο κατά τη διεξαγωγή των αθλητικών του δραστηριοτήτων.

Στη χρήση της βιοτεχνολογίας στην αθλητιατρική αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ο παθολογοανατόμος – κυτταρολόγος μέλος της Υγειονομικής Επιτροπής της ΕΠΣΜ, Επαμεινώνδας Μολυβάς. Όπως είπε, με τη χρήση του τεστ DNA, μπορεί μια ομάδα να ανιχνεύσει τυχόν προβλήματα που θα έχει ο αθλητής στο μέλλον, να εξατομικεύσει την προπόνηση, αλλά και τη διατροφή κάθε αθλητή.