Οι πρωταγωνιστές των γηπέδων, οι κορυφαίοι του ελληνικού ποδοσφαίρου έλαμψαν για 9η συνεχόμενη χρονιά στα αθλητικά κανάλια της Nova! Ο Αμρ Ουάρντα αναδείχτηκε ο πολυτιμότερος παίκτης (MVP) και ο Μανόλο Χιμένεθ καλύτερος προπονητής.

Σε μία ειδικά αφιερωμένη εκπομπή που παρουσίασαν οι Γρηγόρης Παπαβασιλείου και Γιαννίκος Δούσκας στις εγκαταστάσεις της Nova στην Κάντζα το βράδυ της Δευτέρας 14 Μαΐου, βραβεύτηκαν οι καλύτεροι του πρωταθλήματος της Super League για την σεζόν 2017-2018.

Ο Αμρ Ουάρντα του Ατρόμητου αναδείχτηκε ο πολυτιμότερος παίκτης (MVP), ο Μανόλο Χιμένεθ καλύτερος προπονητής στο πάγκο της ΑΕΚ με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα και καλύτερο γκολ η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου της ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Οι νικητές στις κατηγορίες πολυτιμότερος παίκτης (MVP), καλύτερος προπονητής και καλύτερο γκολ προέκυψαν βάσει ανοιχτής ψηφοφορίας που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι 12:00 της Κυριακής 13 Μαΐου.

Επίσης, καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος παίκτης (Rookie) αναδείχτηκε ο Κωνσταντίνος Μαυροπάνος του ΠΑΣ Γιάννινα, καλύτερη απόκρουση, η επέμβαση του τερματοφύλακα του ΠΑΣ Γιάννινα, Μάρκου Βελλίδη, στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, σε προσπάθεια του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, και καλύτερη ασίστ του Εμάνουελ Περόνε στον Κρίζμαν για το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης της ΑΕΛ με την Ξάνθη στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων. Παράλληλα, βραβείο fair play απονεμήθηκε στον Αντελίνο Βιεϊρίνια για την αντίδραση του στα γεγονότα του ντέρμπι με την ΑΕΚ στην Τούμπα. Η κορυφαία δήλωση ανήκει στον Σιλβιό Προτό.

Για τις κατηγορίες καλύτερη ασίστ, καλύτερη απόκρουση, κορυφαία δήλωση της χρονιάς, καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος παίκτης (rookie), καθώς και για το fair play της χρονιάς, συστήθηκε ειδική επιτροπή η οποία αποτελείται από τρεις προπονητές. Πρόκειται για τους Σάββα Παντελίδη, Μιχάλη Γρηγορίου και Γιάννη Πετράκη, οι οποίοι αποφάσισαν έχοντας εξετάσει τις υποψηφιότητες, που έχουν προκύψει από την εκπομπή «Ώρα των Πρωταθλητών», αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κάθε αγωνιστικής.

Ο θεσμός «Έπαθλο Novasports Super League», διοργανώνεται προς τιμή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μοναδικός σκοπός είναι η απονομή τιμητικών βραβείων στους καλύτερους ποδοσφαιριστές του πρωταθλήματος της Super League, που διακρίθηκαν για το ταλέντο και το ήθος τους κατά την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο.

Αναλυτικά οι βραβεύσεις:

• Πολυτιμότερος παίκτης (MVP): Αμρ Ουάρντα (Ατρόμητος)

• Καλύτερος προπονητής: Μανόλο Χιμένεθ (ΑΕΚ)

• Καλύτερο γκολ: Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος (ΑΕΚ)

• Πρώτος σκόρερ: Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς (ΠΑΟΚ)

• Καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος παίκτης (Rookie): Κωνσταντίνος Μαυροπάνος (ΠΑΣ Γιάννινα)

• Καλύτερη δήλωση της χρονιάς: Σίλβιο Προτό (Ολυμπιακός)

• Ενέργεια Fair Play: Αντελίνο Βιεϊρίνια (ΠΑΟΚ)

• Καλύτερη απόκρουση: Μάρκος Βελλίδης (ΠΑΣ Γιάννινα)

• Καλύτερη ασίστ: Εμάνουελ Περόνε (ΑΕΛ)

• Καλύτερη ομάδα αποτελούμενη από 24 ποδοσφαιριστές:

Τερματοφύλακες: Ανδρέας Γιαννιώτης (Ατρόμητος), Οδυσσέας Βλαχοδήμος (Παναθηναϊκός), Αλέξανδρος Πασχαλάκης (ΠΑΟΚ)

Αμυντικοί: Ανέστης Αναστασιάδης (Λαμία), Αντελίνο Βιεϊρίνια (ΠΑΟΚ), Δημήτρης Κουρμπέλης (Παναθηναϊκός), Λεονάρντο Κούτρης (Ολυμπιακός), Λέο Μάτος (ΠΑΟΚ), Μιχάλης Μπακάκης (ΑΕΚ), Σπύρος Ρισβάνης (Ατρόμητος), Ντιμίρο Τσιγκρίσνκι (ΑΕΚ),

Μέσοι: Χρήστος Αλμπάνης (Απόλλων Σμύρνης), Πέτρος Γιακουμάκης (Λεβαδειακός), Ματίας Ιγκλέσιας (Αστέρας Τρίπολης), Ρόμπιν Λουντ (Παναθηναϊκός), Αμρ Ουάρντα (Ατρόμητος) Δημήτρης Πέλκας (ΠΑΟΚ), Φάρλεϊ Βιέιρα Ρόσα (Παναιτωλικός), Κώστας Φορτούνης (Ολυμπιακός), Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος (ΑΕΚ)

Επιθετικοί: Καρίμ Ανσαριφάρντ (Ολυμπιακός), Έρικ Γέντρισεκ (Ξάνθη) Μάρκο Λιβάγια (ΑΕΚ), Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς (ΠΑΟΚ)

To «Έπαθλο Novasports Super League 2017-2018» σήμερα Τρίτη 15/5 σε επανάληψη στις 19:00 στο Novasports2HD

Η εκπομπή «Έπαθλο Novasports Super League 2017-2018» θα μεταδοθεί σε επανάληψη σήμερα Τρίτη 15 Μαΐου στις 19:00 στο Novasports2HD.