Κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος απαγγέλθηκε από την Εισαγγελία σε βάρος του πρώην προέδρου της ΕΠΟ, Βασίλη Γκαγκάτση, ο οποίος κατηγορείται πως η δωρεά της ΟΥΕΦΑ προς την χτυπημένη από πυρκαγιές περιοχή της Ηλείας δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό της.

Δέκα χρόνια μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στο νομό Ηλείας, το γεγονός βγαίνει ξανά στο προσκήνιο αυτή τη φορά συνδεόμενο με το ταλαιπωρημένο ελληνικό ποδόσφαιρο και την διαβόητη Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Όπως έγινε γνωστό, δίωξη για το κακούργημα της απιστίας ασκήθηκε στον Βασίλη Γκαγκάτση, πρώην Πρόεδρο της ΕΠΟ και νυν γενικό διευθυντή της Σούπερ Λιγκ, από τον Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς, διότι όπως προκύπτει από την έρευνα του, χρήματα που προορίζονταν για προσφορά στο νομό Ηλείας κατέληξαν στην τσέπη του πρώην ομοσπονδιακού προπονητή, Ότο Ρεχάγκελ.

Η υπόθεση αφορά το ποσό του ενός εκατομμυρίου ελβετικών φράγκων που απέστειλε η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία στην ΕΠΟ έτσι ώστε να γίνουν οι απαραίτητες επισκευές στους ποδοσφαιρικούς χώρους της περιοχής. Τελικά, το ποσό αυτό κατέληξε με την μορφή μπόνους στον λογαριασμό του Γερμανού τεχνικού, χωρίς, μάλιστα, αυτή η κίνηση να προβλέπεται από το συμβόλαιο που είχαν υπογράψει οι δύο πλευρές.

Τα χρήματα που σύμφωνα με τους δωρητές αφορούσαν την ανακατασκευή καμένου σταδίου στις πληγείσες περιοχές δεν παραδόθηκαν ποτέ στους δικαιούχους. Αντίθετα, όπως αναφέρεται στα στοιχεία της έρευνας που διενεργήθηκε από τους Εισαγγελείς Διαφθοράς, κατέληξαν σε λογαριασμό του πρώην προπονητή της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου Όττο Ρεχάγκελ ως μπόνους. Στο εισαγγελικό πόρισμα που έχει συνταχθεί για την υπόθεση επισημαίνεται πως δεν υπήρχε καμία συμβατική υποχρέωση που να δικαιολογεί την κατάθεση του ποσού αυτού στον Γερμανό προπονητή.

Η υπόθεση είχε φτάσει στην Δικαιοσύνη μετά από καταγγελία που υπέβαλε Ελληνοαμερικανός, με καταγωγή από τις πυρόπληκτες περιοχές, ο οποίος τόνιζε πως τα χρήματα της UEFA δεν κατέληξαν ποτέ σε εκείνους για τους οποίους είχαν χορηγηθεί.

Ο Εισαγγελέας δεν ακύρωσε τις ποινικές ευθύνες του κ. Γκαγκάτση παρά το γεγονός πως μετά από κάποια χρόνια η ΕΠΟ τελικά φρόντισε να ανακατασκευάσει τους αθλητικούς χώρους.