Παγκόσμιες πρωταθλήτριες στη δίκωπο άνευ κωπηλασίας νεανίδων στέφθηκαν οι Μαρία Κυρίδου-Χριστίνα Μπούρμπου, ενώ στον τελικό του διπλού σκιφ, οι Ισμήνη Νόνη-Ελένη Αγιώτη κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο. Στο εφήβων οι Σχιζοδήμος-Γκαϊδατζής κατέκτησαν το ασημένιο.

«Το απολαύσαμε σήμερα. Αυτός ο αγώνας ήταν ξεκάθαρα πολύ πιο δύσκολος από τους προηγούμενους. Ήταν δύσκολο να αντιμετωπίσουμε τις διάφορες συνθήκες που βρίσκαμε. Κάναμε πολύ καλή εκκίνηση και διατηρήσαμε τη διαφορά μέσα στη κούρσα αλλά στα τελευταία 400μ. θέλαμε απλά να τερματίσουμε», δήλωσε η Μπούρμπου αμέσως μετά την απονομή του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που ρίχνει αυλαία σήμερα στην πόλη Ρατσίτσε της Τσεχίας

 Ασημένιο για τις Νόνη-Αγιώτη

Το πρώτο τους μετάλλιο σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα κατέκτησαν οι Ισμήνη Νόνη- Ελένη Αγιώτη που πήραν τη 2ηθέση στο τελικό του διπλού νεανίδων. Τα δυο κορίτσια αν και με την λιγότερη εμπειρία από τις αντιπάλους τους ξεκίνησαν 3εςστον τελικό, μετά τα πρώτα 500μ. πέρασαν στην 2ηθέση, άντεξαν στις επιθέσεις των αντιπάλων τους για να τερματίσουν με χρόνο 7:19.40 πίσω από τις Κινέζες που πήραν το χρυσό με 7:17.41 ενώ την 3ηθέση κέρδισε η Ν Ζηλανδία με 7:20.10

 «Ήταν δύσκολο αλλά κάναμε το καλύτερο για μας, για την πατρίδα μας και πιστεύω ότι όλοι στην Ελλάδα θα είναι περήφανοι για μας», τόνισε η 17χρονη Ισμήνη Νόνη.

Ασημένιο και για τους Σχιζοδήμο-Γκαϊδατζή

Από το ίδιο αγώνισμα, το διπλό σκιφ, αλλά τους εφήβους ήρθε και το δεύτερο ασημένιο μετάλλιο. Οι Πέτρος Γκαϊδατζής-Γρηγόρης Σχιζοδήμος που στον ημιτελικό είχαν σημειώσει νέο παγκόσμιο ρεκόρ κατάφεραν σε μια πολύ απαιτητική κούρσα με πολύ έντονο συναγωνισμό να κατακτήσουν την 2ηθέση και να προσθέσουν το τρίτο μετάλλιο για την Ελλάδα στο σχετικό πίνακα.

Οι δυο Έλληνες κωπηλάτες αν και 3οιως τα 1500 μ. ανέβασαν ρυθμό στα τελευταία μέτρα και κατάφεραν να τερματίσουν 2οοι με επίδοση 6:29.57 ενώ την 1η θέση πήρε το πλήρωμα της Γερμανίας με 6:26.39 και 3ηήταν η βάρκα της Τσεχίας με 6:31.67. 

«Ήταν η καλύτερη κούρσα που έχουμε κάνει ποτέ αλλά και η πιο δύσκολη. Οι συνθήκες ήταν πολύ αντίξοες αλλά θέλαμε πολύ να τα καταφέρουμε και είμαστε πολύ χαρούμενοι με το ασημένιο μετάλλιο», τόνισε ο Γρηγόρης Σχιζοδήμος.

 Με τα τρία μετάλλια η Ελλάδα κατέλαβε την 5ηθέση στο σχετικό πίνακα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος με πρώτες τις ΗΠΑ (2-3-1) και στη συνέχεια τις Ιταλία (2-1-1),Τσεχία (2-0-1) και Γερμανία (1-2-1)