Η επιτυχημένη συνεργασία μεταξύ της ΟΠΑΠ ΑΕ και της ΕΠΟ επεκτάθηκε για άλλα δυο χρόνια, δηλαδή ως το 2020, με τον Οργανισμό να κρατά τον ρόλο του «Χρυσού» χορηγού που διατηρεί εδώ και πολλά έτη.

Η συνέντευξη διεξήχθη παρουσία του ομοσπονδιακού προπονητή, Μίχαελ Σκίμπε, και των διεθνών ποδοσφαιριστών, Σωκράτη Παπασταθόπουλου, Δημήτρη Κουρμπέλη, Κάρλος Ζέκα, Τάσου Μπακασέτα και Ορέστη Καρνέζη. Από τον ΟΠΑΠ παρέστη ο πρόεδρος Καμίλ Ζίγκλερ και ο διευθύνων σύμβουλος Ντάμιαν Κόουπ, ενώ την ΕΠΟ εκπροσώπησε ο πρόεδρός της, Ευάγγελος Γραμμένος.

Οι δύο πλευρές εξέφρασαν ικανοποίηση για τη συνεργασία, καθώς η εταιρεία είναι διαχρονικά από τους στενότερους και πολυτιμότερους υποστηρικτές των εθνικών αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων. Παράλληλα, εξέφρασαν αισιοδοξία ότι θα συνεχίσουν να πορεύονται μαζί έτι περαιτέρω.

Ο Ντάμιαν Κόουπ δήλωσε: «Είμαστε χαρούμενοι που η νέα αυτή συνεργασία με την ΕΠΟ και την Εθνική Ελλάδας συνδυάζεται με την προσπάθεια για πρόκριση στο EURO 2020. Από την πλευρά μας, πιστεύουμε πως η ομάδα θα τα καταφέρει, γιατί συνδυάζει έμπειρους και διεθνώς καταξιωμένους παίκτες με νεαρούς και ταλαντούχους».

Αναφορικά με τη συνεργασία της εταιρείας με την ΕΠΟ, επισήμανε ότι «δεν έχει να κάνει μόνο με τα αποτελέσματα, αλλά με τη γενικότερη προσπάθεια ανάπτυξης του αθλήματος. Έχουμε κοινούς στόχους σε αυτό. Είναι πολύ σημαντικό για την εταιρία μας ότι αυτή η συνεργασία συνδυάζεται με τη συμπλήρωση 60 χρόνων του ΟΠΑΠ, που μέσα από την μακρά του ιστορία συνεχίζει να προσφέρει στην ελληνική κοινωνία και τον ελληνικό αθλητισμό».

Ο Ευάγγελος Γραμμένος υπογράμμισε: «Θα ήθελα να μοιραστώ τη χαρά που νιώθω για τη σημερινή εκδήλωση, η οποία σηματοδοτεί τη συνέχιση μιας πετυχημένης και πολύχρονης συνεργασίας με την ΟΠΑΠ ΑΕ. Είναι εξαιρετικά σημαντική η παρουσία της στο νέο ξεκίνημα της Εθνικής Ελλάδας κι ελπίζουμε ότι σε αυτή την πορεία θα πανηγυρίσουμε μαζί τις επιτυχίες που έχουμε βάλει ως στόχο».

Όσο για τις προσδοκίες του από τη συνεργασία; «Θέλουμε να ανεβάσουμε αγωνιστικά τον πήχη, προβάλλοντας τις αξίες του αθλητισμού και αναπτύσσοντας το άθλημα. Η ΟΠΑΠ ΑΕ ανήκει στις κορυφαίες εταιρίες, είναι διαχρονικά ο μεγαλύτερος υποστηρικτής του ελληνικού αθλητισμού κι αφήνει καθημερινά ένα ξεχωριστό στίγμα στην ομάδα με τις δράσεις και την προσφορά της στη νεολαία και την κοινωνία. Ευχαριστούμε την ΟΠΑΠ ΑΕ που στηρίζει εδώ και 60 χρόνια το ελληνικό ποδόσφαιρο κι εύχομαι να συνεχίσει να στηρίζει με τον ίδιο ζήλο τον ελληνικό αθλητισμό και να έχει περισσότερες επιτυχίες».

Ο Μίχαελ Σκίμπε τόνισε πως «είμαι εδώ τα τελευταία τρία χρόνια και είχα αρκετές συναντήσεις με ανθρώπους του ΟΠΑΠ, βρέθηκα σε αρκετές εκδηλώσεις και είναι ωραίο να είμαι εδώ ξανά με ανθρώπους που προσπαθούν για το καλύτερο για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τους νέους ανθρώπους. Είμαι χαρούμενος που έχουμε αυτή την επικοινωνία, είναι σημαντικό και για τις δυο πλευρές».

Και συνέχισε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον ΟΠΑΠ για όσα κάνει για την ελληνική Εθνική ομάδα. Δεν είναι εύκολο να παίζεις στο υψηλό επίπεδο και ο ΟΠΑΠ είναι πάντα στο πλευρό μας. Όπως είπε και ο πρόεδρος, αλλά και ο επικεφαλής του ΟΠΑΠ, στόχος είναι να συνδυάσουμε αυτή την επέκταση της συνεργασίας μας με μια επιτυχημένη πορεία προς το EURO 2020».

Σε ανάλογο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του αρχηγού της Εθνικής ομάδας, Σωκράτη Παπασταθόπουλου, όπως και του Ορέστη Καρνέζη. Μετά το πέρας της παρουσίασης ακολούθησε κοινή φωτογραφία, ενώ η ΕΠΟ δώρισε στους ανθρώπους της ΟΠΑΠ ΑΕ φανέλα με τις υπογραφές των διεθνών ποδοσφαιριστών, η οποία ανέγραφε το όνομα της εταιρείας και τον αριθμό «60», που συμβολίζει τα χρόνια ύπαρξης του Οργανισμού.