Με θρίαμβο της Cosmote TV ολοκληρώθηκε η διαδικασία δημοπράτησης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων μετάδοσης των αγώνων του Τσάμπιονς και του Γιουρόπα Λιγκ, με το συνδρομητικό κανάλι να τα εξασφαλίζει αποκλειστικά για την τριετία 2018-21.

Πριν λίγες ημέρες σας μεταφέραμε πως ολοκληρώθηκε η κατάθεση προσφορών για τον νέο κύκλο τηλεοπτικών δικαιωμάτων των διασυλλογικών διοργανώσεων της ΟΥΕΦΑ, όσον αφορά την ελληνική αγορά. Ακόμα μπορεί να μην έχουν υπάρξει επίσημες ανακοινώσεις, ωστόσο σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η Cosmote TV έκανε την καλύτερη προσφορά και θα μπορεί και την επόμενη τριετία να έχει στα χέρια της αυτό το πολύτιμο τηλεοπτικό πρόγραμμα.

Πέτυχε, μάλιστα, να εξασφαλίσει την απόλυτη αποκλειστικότητα, κάτι που σημαίνει πως κανένα παιχνίδι του Τσάμπιονς και του Γιουρόπα Λιγκ δε θα μεταδίδεται από άλλο κανάλι. Να θυμίσουμε πως μέχρι τώρα ένα ματς κάθε αγωνιστική μεταδιδόταν από τη Δημόσια Τηλεόραση.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί το κόστος των δικαιωμάτων, αλλά εικάζεται ότι το ποσό είναι μικρότερο συγκριτικά με αυτό της τριετίας 2015-2018. Ρόλο σε αυτό παίζει το γεγονός πως οι συμμετοχές των ελληνικών ομάδων στα ευρωπαϊκά κύπελλα δεν είναι τόσο πολλές και επιτυχημένες.