Παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, ολοκληρώθηκε η κρίσιμη συνάντηση της ΕΠΟ με τους διαιτητές, με σκοπό την επανέναρξη της Super League το Σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου αλλά και την πραγματοποίηση των αγώνων του Κυπέλλου την ερχόμενη εβδομάδα.

Την ΕΠΟ εκπροσώπησαν οι Βαγγέλης Γραμμένος και Αλέξης Δέδες, ενώ στο τραπέζι των συζητήσεων βρέθηκαν επίσης οι Βαγγέλης Μπαταγιάννης (Super League), Μέλο Περέιρα (ΚΕΔ) και Πετρ Φούσεκ (FIFA/UEFA). Τους διαιτητές εκπροσώπησαν οι Τάσος Παπαπέτρου και Γιάννης Παπαδόπουλος.

Οι Έλληνες διαιτητές, με αφορμή τον ξυλοδαρμό του Θανάση Τζήλου, ζήτησαν εγγυήσεις για την προστασία και την ασφάλειά τους προκειμένου να επιστρέψουν στα γήπεδα καθώς επίσης και να υπάρξουν τιμωρίες όλων όσοι κάνουν δηλώσεις εναντίον τους. Οι διαιτητές τις επόμενες ώρες θ` ανακοινώσουν την απόφασή τους για την αποχή, αν και δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν πως το πρωτάθλημα θα επανεκκινήσει κανονικά στις 12 Ιανουαρίου.

«Έγινε μια συζήτηση γενικότερου περιεχομένου, πέρα από την επίθεση Τζήλου. Οι διαιτητές θα συσκεφθούν και θα πουν τις αποφάσεις. Δόθηκαν κάποιες αποσαφηνίσεις για το τι έχει ο καθένας και τι μπορεί να κάνει. Υπήρξε καλό κλίμα. Λύθηκαν και κάποιες παρεξηγήσεις. Νομίζω ότι είμαστε σε ένα καλό σημείο και όλοι μας δείξαμε την εμπιστοσύνη μας στην κεντρική επιτροπή διαιτησίας. Οι διαιτητές αυτό που ζήτησαν είναι να πέσουν οι τόνοι. Ως Πολιτεία είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε με οποιοδήποτε τρόπο μας ζητηθεί. Έχουμε αποδείξει ότι είμαστε θετικοί σε οποιαδήποτε ενέργεια κινείται προς τη θετική κατεύθυνση. Δεν είναι το πρόβλημα μόνο ο ξυλοδαρμός του Τζήλου. Πρέπει να βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης κάποιοι ένοχοι. Έχω την αίσθηση, ότι είμαστε σε καλό δρόμο για να δείξουμε σε όλους ότι σ' αυτήν την χώρα υπάρχουν κανόνες», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης.