Νέα δεδομένα επιδιώκει να δημιουργήσει η FIFA για τους ατζέντηδες των ποδοσφαιριστών, οι οποίοι έχουν αποκτήσει μεγάλη ισχύ στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. 

Εκτός από την θέσπιση συγκεκριμένων κανόνων, θα χρειαστεί να δέχονται ενημέρωση και να υποβάλλονται σε εξετάσεις, όπως αναφέρει η Gazzetta dello Sport, αποκαλύπτοντας το νέο σχέδιο του προέδρου της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο.

Η FIFA μετά από διαπραγματεύσεις μηνών με την EFFA (ευρωπαϊκή ένωση μάνατζερ ποδοσφαιριστών), που έχει πρόεδρο τον Ολλανδό Ρομπ Γιάνσεν, έφτασε στην υλοποίηση συμφωνίας, η οποία θέτει τα όρια των μάνατζερ. Ένας κανονισμός που αναμένεται να εγκριθεί τον Ιούλιο και να τεθεί σε ισχύ από το καλοκαίρι του 2020.

Ποιος θα είναι όμως  ο νέος κανονισμός; Έξι είναι τα κύρια στοιχεία του:

  1. Όλοι οι εκπρόσωποι των παικτών πρέπει να συμμορφωθούν με τους κανόνες. Και πρέπει να πηγαίνουν σε μαθήματα ενημέρωσης σε τακτική βάση. Ακόμη και συγγενείς, όπως στην περίπτωση της Γουάντα Νάρα, η οποία είναι σύζυγος του Μάουρο Ικάρντι.
  2. Στο μέλλον, οι προμήθειες που λαμβάνει ο κάθε μάνατζερ θα δημοσιεύονται. Τα στοιχεία για κάθε μεταγραφή πρέπει να γνωστοποιούνται. Τώρα οι σύλλογοι παρέχουν μόνο συγκεντρωτικά στοιχεία, τα οποία δεν επιτρέπουν να γνωρίζουν τι έκανε κάθε μάνατζερ.
  3. Οι μάνατζερ μπορούν να καθορίσουν ένα μέγιστο όριο στα ποσοστά τους. Υπό την προϋπόθεση ότι αυτό το κριτήριο ισχύει και για άλλους επαγγελματίες του ποδοσφαίρου.
  4. Εάν καθοριστεί το όριο μισθών, οι μάνατζερ θα συνεισφέρουν στο ταμείο αλληλεγγύης της FIFA. Μέσα από αυτό οι ομάδες δίνουν το 5% των χρημάτων που εισπράχθηκαν από την πώληση παικτών στις ομάδες που τους ανέδειξαν.
  5. Η FIFA θα δημιουργήσει ένα κέντρο εκκαθάρισης, που θα καταγράφει όλες τις λειτουργίες. Αυτή θα είναι υπεύθυνη για την παρακολούθηση των σχέσεων μεταξύ συλλόγων, αθλητών και μάνατζερ.
  6. Οι έλεγχοι θα πραγματοποιούνται για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να αγοράζονται παίκτες σε νεαρή ηλικία. Αυτό που θέτει σε κίνδυνο το «εκκολαπτόμενο» ταλέντο, εκθέτοντάς τον νεαρό άσο σε υπερβολική πίεση.