Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, θα κληθεί να πάρει την απόφαση για το αν ο Βαγγέλης Μαρινάκης μπορεί να συνεχίσει να είναι μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Διοικητικό Συμβούλιο πραγματοποιήθηκε εχθές στη Σούπερ Λιγκ, με τους εκπροσώπους των ΠΑΕ να συζητούν διάφορα θέματα. Ανάμεσα σε αυτά ήταν και το ζήτημα του Βαγγέλη Μαρινάκη και συγκεκριμένα αν ο γνωστός επιχειρηματίας μπορεί να συνεχίσει να έχει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της «Ερυθρόλευκης» ΠΑΕ.

Το πρόβλημα που έχει προκύψει σχετίζεται με την παραπομπή του σε δίκη με την κατηγορία της αλλοίωση ποδοσφαιρικού αποτελέσματος. Σύμφωνα με τη νομοθεσία έπρεπε να χάσει την ιδιότητα του προέδρου του συλλόγου, μέχρι το τέλος της όλης νομικής διαδικασίας, για αυτό και πρόεδρος του Ολυμπιακού έγινε ο Γιάννης Μώραλης. Στο θέμα των μετοχών, όμως, τα πράγματα δεν είναι τόσο ξεκάθαρα, για αυτό και ο ίδιος ο πειραϊκός σύλλογος απευθύνθηκε στη Σούπερ Λιγκ.

Τελικά ούτε και από τον ποδοσφαιρικό συνεταιρισμός προέκυψε οριστική λύση, την οποία μάλλον θα πρέπει να πάρει ο υφυπουργός, καθώς η λίγκα θεωρεί πως ο νόμος περί κωλυμάτων παραγόντων πως είναι άδικος και αντισυνταγματικός. Με την πρόταση του Ολυμπιακού συμφώνησαν Ατρόμητος και Λεβαδειακός, καθώς Σπανός και Κομπότης έχουν το ίδιο πρόβλημα. Αντιθέτως «παρών» ψήφισαν ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.