Σε εμπορική συμφωνία με την εταιρεία αθλητικών ειδών Molten ήρθε η διοίκηση της Σούπερ Λιγκ, έτσι ώστε από την επόμενη αγωνιστική περίοδο οι αγώνες του πρωταθλήματος να διεξάγονται με μπάλες της ιαπωνικής εταιρείας.

Δυναμική είσοδο στο χώρο του ποδοσφαίρου πραγματοποιεί τον τελευταίο καιρό η Molten. Μια εταιρία χρόνια συνυφασμένη με τις μπάλες μπάσκετ και βόλεϊ, απέκτησε πρόσφατα τα δικαιώματα του Europa League για την τριετία 2018-2021. Τώρα κάνει την είσοδό της και στοπ ελληνικό ποδόσφαιρο, επισημοποιώντας τη συμφωνία της με την ελληνική Σούπερ Λιγκ.

Έτσι, η σεζόν 2019/20 στην οποία θα ισχύσει η αναδιάρθρωση της Λίγκας, θα έχει ακόμα μία ιδιαιτερότητα. Η Molten Hellas υπερίσχυσε του διαγωνισμού που προκήρυξε η διοργανώτρια αρχή, καθώς σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι θετικές εντυπώσεις που έχει αφήσει η χρήση της μπάλας στο Europa League. Άλλωστε, οι κατασκευαστικές προδιαγραφές της «ελληνικής» μπάλας που θα παρουσιαστεί τον Μάιο, είναι ακριβώς οι ίδιες. Η τεχνολογία είναι θερμικής συγκόλλησης  και το αποτέλεσμα είναι μια ομοιόμορφη επιφάνεια με μειωμένη απορρόφηση νερού, εξασφαλίζοντας εξαιρετικές επιδόσεις που δεν επηρεάζονται από τις καιρικές συνθήκες.

Αυτό που ασφαλώς αλλάζει, θα είναι το αποκλειστικό σχέδιο με το λογότυπο της Σούπερ Λιγκ, στο οποίο ήδη εργάζεται το σχεδιαστικό τμήμα της «μητρικής» εταιρίας στην Ιαπωνία. Τα αποκαλυπτήρια λοιπόν θα γίνουν τον Μάιο, ενώ τον Ιούνιο οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ θα παραλάβουν τις μπάλες, πριν από την προετοιμασία καθώς αυτό προβλέπεται στο σύμφωνο συνεργασίας ανάμεσα στην εταιρία και τη Σούπερ Λιγκ.

Η Molten θα πάρει τη θέση της Adidas, που τις τελευταίες σεζόν και έως τη λήξη του φετινού πρωταθλήματος είναι ο πάροχος της επίσημης μπάλας της Σούπερ Λιγκ.