Εκπροσώπους της ΠΑΕ Ολυμπιακός θα δεχθεί σύντομα ο υπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ύστερα από αίτημα των «Ερυθρόλευκων» που εξέφρασαν σοβαρά παράπονα για την αξιοπιστία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Με επιστολή της στον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, η ΠΑΕ Ολυμπιακός παρουσιάζει τη εικόνα που υπάρχει, σύμφωνα με τη γνώμη της, στο ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία τρία χρόνια, απαιτεί δραστικά μέτρα από την Κυβέρνηση και ξεκαθαρίζει πως εάν δεν διορθωθεί η κατάσταση, δεν θα συνεχίσει να συμμετέχει στο πρωτάθλημα

Οι «ερυθρόλευκοι», επισημαίνουν τις τεράστιες ευθύνες της ΕΠΟ στην διαιτησία, τη τραγική οικονομική κατάσταση της ελληνικής ομοσπονδίας, καταγράφουν αναλυτικά φάσεις από αγώνες τόσο του Ολυμπιακού, κάνουν αναφορά στο VAR και  σε πειθαρχικές διώξεις εναντίον αξιωματούχων της ΠΑΕ, ενώ δηλώνουν έτοιμοι να συμβάλουν προς την κατεύθυνση της σωστής επίλυσης των προβλημάτων.

To υφυπουργείο Αθλητισμού επιβεβαίωσε ότι παρέλαβε πολυσέλιδη επιστολή της ΠΑΕ Ολυμπιακός, συνοδευόμενη από τηλεοπτικό υλικό, η οποία θέτει «σειρά ζητημάτων που προκύπτουν από τη λειτουργία της ΕΠΟ και αφορούν στην αξιοπιστία του ελληνικού ποδοσφαίρου και των εγχώριων διοργανώσεων, όπου τα φαινόμενα αναξιοκρατίας και οργανωμένης διαφθοράς κυριαρχούν».

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός αιτήθηκε από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, να δεχθεί τους εκπροσώπους της... «όσο το δυνατόν πιο γρήγορα προκειμένου να θέσουμε υπόψη σας όλα τα στοιχεία που τεκμηριώνουν τα όσα ανωτέρως λεπτομερώς σας παραθέσαμε».

Η συνάντηση θα διεξαχθεί μετά την επιστροφή του υφυπουργού από το Κατάρ, όπου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένη επίσκεψη την επόμενη εβδομάδα.

Τη βελτίωση της χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των υπηρεσιών που προσφέρουν, εν συνόλω, ζήτησε από τα τραπεζικά ιδρύματα ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Κωνσταντίνος Μίχαλος, στην ομιλία του στη διοικητική επιτροπή της ΚΕΕΕ που πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα.

«Θα πρέπει και οι τράπεζες να αντιληφθούν ότι, αν θέλουν να επιβιώσουν και να αναπτυχθούν, θα πρέπει να προσαρμόσουν τη στρατηγική τους στις ανάγκες και τις ευκαιρίες της εποχής», τόνισε ο κ. Μίχαλος.

Διαμήνυσε πως «μέχρι τώρα λειτουργούν αναγκαστικά με προτεραιότητα τη μείωση και τον έλεγχο του κόστους. Είναι καιρός να αρχίσουν να εστιάζουν και στην αύξηση των εσόδων τους, μέσα από την επέκταση των δραστηριοτήτων τους».

Ο ίδιος συνέχισε ότι η Ένωση Επιμελητηρίων έχει δηλώσει επανειλημμένα τη διάθεση και την ετοιμότητά της να στηρίξει την προσπάθεια της διαχείρισης των κόκκινων δανείων, αξιοποιώντας τις δομές και την εμπειρία των επιμελητηρίων.

«Αποτελεί θετική εξέλιξη η ανακοίνωση του σχεδίου ΗΡΑΚΛΗΣ, που προωθεί η κυβέρνηση. Πρέπει, όμως, να επισημάνουμε το εξής: ζητούμενο δεν είναι μια απλή μείωση του δείκτη, αλλά η συνολική απαλλαγή της πραγματικής οικονομίας από το βάρος των κόκκινων δανείων. Η αριθμητική μείωση είναι το πρώτο βήμα και είναι απαραίτητη για να αποδεσμευθούν κεφάλαια, που θα διοχετευθούν στην αγορά. Όμως, πίσω από κάθε μη εξυπηρετούμενο δάνειο, βρίσκονται άνθρωποι, νοικοκυριά, επιχειρήσεις και εργαζόμενοι.

Είναι, λοιπόν, εξίσου σημαντικό ζητούμενο η εξυγίανση των δανείων που δεν ρευστοποιούνται. Σήμερα υπάρχουν χιλιάδες επιχειρήσεις που βρίσκονται σε οικονομική δυσχέρεια, αλλά είναι βιώσιμες και μπορούν να ορθοποδήσουν, μέσα από αποτελεσματική αναδιάρθρωση.

Και βέβαια, είναι απαραίτητη και η ομαλή επανένταξη στο τραπεζικό σύστημα των επιχειρήσεων που καταφέρνουν να εξυγιανθούν.

Σε αυτές τις κατευθύνσεις θέλουμε να υπάρξουν περισσότερες κινήσεις στο επόμενο διάστημα, από την πλευρά των τραπεζών» τόνισε ο κ. Μίχαλος.