Την ταχύτητα, την αξιοπιστία και την ασφάλεια της Volkswagen θα έχει ο Stoiximan.gr 13ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη, με την συμμετοχή χιλιάδων δρομέων από όλο τον κόσμο.

Με ένα στόλο 16 αυτοκινήτων Volkswagen στη διάθεση της διοργάνωσης και με το ηλεκτροκίνητο e-Golf να συνοδεύει τον αγώνα ως όχημα χρονομέτρησης, η Kosmocar-Volkswagen στηρίζει ως Κύριος Χορηγός το μεγάλο αυτό αθλητικό θεσμό. Με αυτόν τον τρόπο, η εταιρεία συνεχίζει την έμπρακτη στήριξή της στους δύο μεγαλύτερους αθλητικούς θεσμούς της Βόρειας Ελλάδας, τον Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» του Απριλίου και τον Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης του Οκτωβρίου, δύο διοργανώσεις που πέραν του αθλητικού έχουν επίσης κοινωνικό, πολιτιστικό, περιβαλλοντικό, επιστημονικό, ιστορικό και τουριστικό χαρακτήρα.

Η Kosmocar Α.Ε., Επίσημος Εισαγωγέας των Επιβατικών και Επαγγελματικών αυτοκινήτων Volkswagen, θα «τρέξει» στον Stoiximan.gr 13ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» με τη δική της ομάδα δρομέων, την “VOLKSWAGEN RUNNING TEAM”, στην οποία θα πάρουν μέρος φίλοι της Volkswagen, καθώς και εργαζόμενοι του Δικτύου Εξουσιοδοτημένων Eμπόρων της Kosmocar.

Αναφερόμενος στη χορηγία του Stoiximan.gr 13ου Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», ο κ. Θανάσης Κονιστής, Διευθυντής Πωλήσεων & Marketing της Volkswagen, δήλωσε: «Με την χορηγία της διοργάνωσης του Διεθνούς Μαραθωνίου ‘ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ', η Kosmocar-Volkswagen για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, αγκαλιάζει και στηρίζει έμπρακτα το σημαντικότερο αθλητικό και κοινωνικό γεγονός που βιώνει η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα. Προτρέπουμε λοιπόν το ευρύ κοινό να έρθει και αυτό πιο κοντά στον αθλητισμό, αγκαλιάζοντας με τη σειρά του μια διοργάνωση διεθνούς εμβέλειας, που ‘ταξιδεύει' το όνομα της Ελλάδας και του Μεγάλου Αλεξάνδρου σε όλο τον κόσμο».

Ο Stoiximan.gr 13ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» της Κυριακής 1 Απριλίου 2018, ο οποίος είναι αφιερωμένος στον Έλληνα Μαραθωνοδρόμο Στέλιο Κυριακίδη, διοργανώνεται από τον «ΜΕΑΣ Τρίτων», τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του ΣΕΓΑΣ και της AIMS, καθώς επίσης τελεί υπό την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης. Παράλληλα υποστηρίζεται από το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τους Δήμους Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Χαλκηδόνας, Δέλτα και Κορδελιού - Ευόσμου, καθώς επίσης από πλήθος Θεσμικών Φορέων, Φορέων Υποστήριξης και Εθελοντικών Φορέων.

Οι δρομείς μπορούν να ενημερώνονται από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.alexanderthegreatmarathon.org  και www.atgm.gr  για τις διαδρομές του αγωνιστικού προγράμματος, την ιστορική διαδρομή Πέλλα-Θεσσαλονίκη του Διεθνούς Μαραθωνίου, η οποία πλαισιώνεται από τους Δρόμους Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ. και 5.000μ.. Παράλληλα με τη διοργάνωση, διεξάγεται και ο Δρόμος 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων.