Το χρυσό μετάλλιο στο Europa Cup κατέκτησε η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των γυναικών. Επικράτησε με 9-8 της Ρωσίας στον τελικό του fina 6 της διοργάνωσης, που διεξήχθη στην Ποντεβέδρα της Ισπανίας.

Το συγκρότημα του Γιώργου Μορφέση πραγματοποίησε ακόμη μια συγκλονιστική εμφάνιση στην άμυνά της και όταν βρήκε τις λύσεις στην παίκτρια παραπάνω έκανε… πάρτι απέναντι στις Ρωσίδες μετατρέποντας το 2-3 σε 6-3 σε διάστημα πέντε περίπου λεπτών.

Η ελληνική ομάδα βρέθηκε να χάνει 2-0 στο ξεκίνημα του δεύτερου οκταλέπτου, αλλά κατάφερε να ισοφαρίσει 2-2, 11 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του πρώτου μέρους, χάρη σε τέρματα των Ξενάκη και Καλαργυρού.

Η Προκόφιεβα έβαλε μπροστά τη Ρωσία στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, ωστόσο ακολούθησαν πέντε «αναπάντητα» γκολ για το συγκρότημα του Γιώργου Μορφέση που προηγήθηκε 7-3 στο ξεκίνημα του τελευταίου οκταλέπτου.
Οι Ρωσίδες δεν παρέδωσαν τα «όπλα» και κατάφεραν να πλησιάσουν στο γκολ (9-8), 44 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος, ωστόσο η Εθνική κράτησε το προβάδισμα και πανηγύρισε την πρώτη θέση στη διοργάνωση.

Χαρούμενος για το πρώτο μετάλλιο της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης των γυναικών σε διεθνή διοργάνωση μετά το 2012 εμφανίστηκε ο προπονητής του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος Γιώργος Μορφέσης, μιλώντας στην LEN.

«Αυτό είναι το πρώτο μας μετάλλιο από το 2012 και γι’ αυτό προφανώς είμαι χαρούμενος. Σήμερα είχαμε κάποια προβλήματα στο πρώτο μισό στην παίκτρια παραπάνω, αλλά καταφέραμε και διορθώσαμε τα περισσότερα και πήραμε τον έλεγχο στην τρίτη περίοδο. Παρά το γεγονός ότι προηγηθήκαμε με τρία γκολ είπα στα κορίτσια να μη σπαταλήσουν το χρόνο κόντρα σε μια ομάδα όπως η Ρωσία, που είναι πολύ επικίνδυνη επιθετικά», δήλωσε ο κ. Μορφέσης.