Το διοικητικό συμβούλιο της Super League αποφάσισε σήμερα να κάνει δεκτούς τους όρους που είχε θέσει ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ανοίγοντας το δρόμο για την άμεση επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Ολοκληρώθηκε το Δ.Σ. της Super League και αποφασίστηκε ομόφωνα η επανέναρξη του πρωταθλήματος. Για να συμβεί αυτό όλες οι ομάδες υπέγραψαν το έγγραφο που είχε ζητήσει ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, στο οποίο περιέχονται οι συγκεκριμένες προϋποθέσεις που θέτει η Πολιτεία για να συνεχιστεί η σεζόν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε το τριήμερο 31 Μαρτίου-2 Απριλίου να διεξαχθεί η αναβληθείσα 26η αγωνιστική, ενώ πιθανότατα εντός της Μεγάλης Εβδομάδας θα γίνει η εκκρεμής αναμέτρηση της 25ης ημέρας, μεταξύ του ΠΑΣ Γιάννινα και του Απόλλωνα Σμύρνης.

Ακόμα, πάντως, δεν έχει υπάρξει επίσημη αντίδραση από πλευράς Βασιλειάδη, αφού Οι ΠΑΕ ναι μεν συμφώνησαν αλλά εκείνος θα πάρει την τελική απόφαση.

Παραμένει η ποινή του υποβιβασμού για χρέη

Στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο της Λίγκας αποφασίστηκε να μην υπάρξει αλλαγή στον κανονισμό που τιμωρεί με υποβιβασμό όποια ΠΑΕ δεν αδειοδοτηθεί από το αρμόδιο όργανο της ΕΠΟ. Άρα, οι ομάδες που παρουσιάζουν φάκελο με κενά και δεν έχουν ρυθμίσει όλα τους τα οικονομικά ζητήματα θα βρεθούν στη Φούτμπολ Λιγκ.

Η πρόταση για μεταρρύθμιση έγινε από την ΑΕΚ, ωστόσο δεν πέρασε καθώς οι ψήφοι ήταν 7 υπέρ και 6 κατά, ενώ για να περάσει ήθελε 12 ψήφους. Η εξέλιξη αυτή κάνει τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα για τον Παναθηναϊκό, που αντιμετωπίζει σημαντικά οικονομικά προβλήματα και πλέον κινδυνεύει με υποβιβασμό.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Super League

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League κατά τη σημερινή του συνεδρίαση έλαβε, μεταξύ άλλων, τις ακόλουθες αποφάσεις:

1. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League αποφάσισε ομόφωνα, αφού έλαβε υπόψη και αποδέχθηκε τις βασικές αρχές οι οποίες αναφέρονται στα από 21/3/2018 και 23/3/2018 έγγραφα του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γ. Βασιλειάδη, να υποβάλλει εντός της ποδοσφαιρικής οικογένειας συγκεκριμένες προτάσεις-τροποποιήσεις των οικείων πειθαρχικών κανόνων, με γνώμονα την πρόοδο του ποδοσφαίρου και την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων.

2. Αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Πρωτάθλημα SUPER LEAGUE ΣΟΥΡΩΤΗ να συνεχιστεί με τη διεξαγωγή της 26ης αγωνιστικής ημέρας. Ο εξ αναβολής αγώνας ΠΑΣ Γιάννινα-Απόλλων Σμύρνης, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής ημέρας του Πρωταθλήματος SUPER LEAGUE ΣΟΥΡΩΤΗ ορίστηκε για τη Μ. Τετάρτη 4 Απριλίου 2018. Η 27η αγωνιστική ημέρα του Πρωταθλήματος SUPER LEAGUE ΣΟΥΡΩΤΗ θα διεξαχθεί 14-16 Απριλίου 2018.

3. Η πρόταση της ΠΑΕ ΑΕΚ δεν έλαβε την εκ του καταστατικού απαιτούμενη πλειοψηφία των ¾

4. Ο Τελικός του Πρωταθλήματος SUPER LEAGUE K15 θα διεξαχθεί στη Λαμία».