Ο απόλυτος και χωρίς αναστολή αποκλεισμός του ελληνικού ποδοσφαίρου από το διεθνές στερέωμα μοιάζει το πιθανότερο σενάριο, ύστερα από την εισήγηση του στελέχους της ΦΙΦΑ που παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στη χώρα μας. Ανακοινώθηκαν οι τιμωρίες για τα όσα έγιναν στο ντέρμπι ΠΑΟΚ -ΑΕΚ.

Τα μηνύματα που πήρε ο Βαγγέλης Γραμμένος από τη συνάντηση με τον Χέρμπερτ Χούμπελ αποδείχθηκαν, ατυχώς, αληθινά. Ο Αυστριακός πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης της Ομοσπονδίας, στην έκθεσή του προς τη ΦΙΦΑ, εισηγείται αποκλεισμό του ελληνικού ποδοσφαίρου από τις διεθνείς διοργανώσεις, χωρίς αναστολή ή περίοδο χάριτος και όχι μόνο για τους συλλόγους μα και για τις Εθνικές ομάδες.

Προφανώς, ο Χούμπελ δεν έμεινε ικανοποιημένος από το πλάνο και τις δράσεις που του εξήγγειλε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, αφού από την τοποθέτησή του στην Αθήνα, στη συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει επί τούτω, αναφέρθηκε με σαφήνεια σε μέτρα που έπρεπε ήδη να είχαν ληφθεί.

«Η τωρινή κατάσταση δεν επιτρέπει στην ΕΠΟ να εγγυηθεί την ομαλή διεξαγωγή των εθνικών διοργανώσεων», αναφέρεται σε σημείο της έκθεσής του. Τι περιγράφει ως «τωρινή κατάσταση»; Την είσοδο του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας με όπλο, την απόφαση της κυβέρνησης για διακοπή του πρωταθλήματος, τη μεγάλη καθυστέρηση στην ανακοίνωση των δικαστικών αποφάσεων και στις παρατηρήσεις της Επιτροπής Παρακολούθησης προς την Ομοσπονδία, οι οποίες δεν εισακούστηκαν αφού δεν υλοποιήθηκαν.

Η έκθεση-εισήγηση Χούμπελ θα παραληφθεί από την Επιτροπή Ομοσπονδιών-Μελών και θα συζητηθεί το προσεχή Μάιο, ενδεχομένως και Ιούνιο, που σημαίνει ότι υπάρχει το χρονικό περιθώριο για να αλλάξουν κάποια από τα κακώς κείμενα, αλλά σε κάθε περίπτωση ο χρόνος έχει λιγοστέψει για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Στην ΑΕΚ το ντέρμπι της Τούμπας, αφαίρεση 3 βαθμών φέτος και 2 του χρόνου για τον ΠΑΟΚ

«Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς» της αθλητικής Δικαιοσύνης για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και όσα έγιναν στο διακοπέν ντέρμπι της Τούμπας με την ΑΕΚ για την 25η αγωνιστική της Super League.

Το πρωτοβάθμιο μονομελές πειθαρχικό όργανο της Super League, επέβαλε στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ αφαίρεση τριών βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα, αφαίρεση δύο βαθμών από την νέα διοργάνωση και κατακύρωσε τον αγώνα με την ΑΕΚ υπέρ της Ενωσης με 3-0, καθώς θεωρεί πως το ντέρμπι διεκόπη με υπαιτιότητα των γηπεδούχων.

Παράλληλα, επέβαλε στον πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για τρία χρόνια και πρόστιμο 100.000 ευρώ, ενώ στον παράγοντα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Λιούμπος Μίχελ, απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για 90 ημέρες και πρόστιμο 15.000 ευρώ.

Τέλος, ο ΠΑΟΚ θα δώσει τους επόμενους τρεις αγώνες του χωρίς θεατές, ενώ η ΠΑΕ θα καταβάλει πρόστιμο 63.000 ευρώ.

ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Σκληρή ποινή, υπό την πίεση στοχευμένης επικοινωνιακής καταιγίδας

Η θέση του ΠΑΟΚ:

«Η ποινή είναι σκληρή και υπό την πίεση της στοχευμένης επικοινωνιακής καταιγίδας εναντίον του ΠΑΟΚ. Δεν αντικατοπτρίζει το μέγεθος του αδικήματος και είναι το αποτέλεσμα μιας εικόνας που κανείς δεν είδε live, αλλά που έγινε η ευκαιρία να αντιμετωπιστεί μια τιμωρία στον ΠΑΟΚ σαν κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τις αμαρτίες του ελληνικού ποδοσφαίρου επί δεκαετίες. Προχωρούμε σε έφεση και περιμένουμε να δικαστούμε με βάση τα πραγματικά γεγονότα. Τα ατσάλι σκληραίνει όσο το χτυπάς.

Ο Ιβάν Σαββίδης επέλεξε να αναμετρηθεί μετωπικά με ένα βρώμικο σύστημα δεκαετιών. Ας μην περιμένει το παραποδοσφαιρικό κύκλωμα πως αυτή η άδικη και βαριά απόφαση είναι ικανή να τον λυγίσει. Έχει δίπλα του και γύρω του όλη την οικογένεια του ΠΑΟΚ, πιο δυνατή και πιο αποφασισμένη από ποτέ».