Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018

Η αμερικανική πλευρά δεν παρουσίασε καμία απόδειξη για τις δήθεν παραβιάσεις της Συνθήκης του 1987 για τις Πυρηνικές Δυνάμεις Μέσου Βεληνεκούς (INF), δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος στους δημοσιογράφους, ασκώντας, ταυτόχρονα, κριτική στους χειρισμούς της αμερικανικής πλευράς.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) και η Samsung Electronics Co. Ltd, (Samsung) ανακοίνωσαν σήμερα την επέκταση της διεθνούς Ολυμπιακής συνεργασίας τους έως το 2028.

Μπορεί η εθνική Ελλάδα να μην αγωνίστηκε στο Μουντιάλ της Ρωσίας, όμως επτά ελληνικές ομάδας, θα εισπράξουν συνολικά 1,406 εκατ. δολάρια (1.232.807 εκατ. ευρώ) από την FIFA μέσω της ΕΠΟ, για την συμμετοχή παικτών τους στην κορυφαία διοργάνωση. Η FIFA θα μοιράσει 209 εκατ. δολάρια σε 416 συλλόγους από 63 διαφορετικές ομοσπονδίες.

Την κοινή βούληση να προχωρήσουν στην κατάθεση υποψηφιότητας για την διεκδίκηση του παγκόσμιου κυπέλλου ποδοσφαίρου το 2030 εξέφρασαν οι υπουργοί αθλητισμού Σερβίας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Ελλάδας στην πρώτη συνάντηση που είχαν χθές το βράδυ στο Βελιγράδι. 

Μπορεί η Ρεάλ Μαδρίτης στον αγωνιστικό τομέα να μην βρίσκεται στα καλύτερά της, ωστόσο εμπορικά δείχνει ισχυρότερη από ποτέ, όπως αποδεικνύεται από τα αποτελέσματα για το έτος 2017/18 που εγκρίθηκε πριν από δύο εβδομάδες στη γενική συνέλευση της ισπανικής ομάδας, με λειτουργικά κέρδη ρεκόρ 751 εκατομμύρια, 11% περισσότερο από το προηγούμενο έτος.

Μία πολύ σημαντική είδηση για τους φίλους του αθλητισμού, προέκυψε από τη σημερινή κοινή συνέντευξη τύπου των ηγετών που λαμβάνουν μέρος στην Τετραμερή Ελλάδας - Βουλγαρίας - Ρομανίας - Σερβίας, με τις τέσσερις χώρες να συμφωνούν στο να διεκδικήσουν από κοντά ένα από τα κορυφαία αθλητικά ραντεβού, το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Για την διεξαγωγή ενός αγώνα ποδοσφαίρου, δεν χρειάζονται πολλά πράγματα. Αρκούν μία μπάλα, μία οριοθέτηση χώρου για γήπεδο, δύο εστίες (έστω αυτοσχέδιες) και φυσικά διαφορετικές εμφανίσεις, προκειμένου να ξεχωρίζουν οι παίκτες των δύο ομάδων.

Σύμφωνα με σχετική έκθεση που δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα από την οργανωτική επιτροπή του Μουντιάλ 2018, το κορυφαίο ποδοσφαιρικό ραντεβού έφερε στην ρωσική οικονομία έσοδα ύψους 12,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ