Τετάρτη, 01 Απριλίου 2020

Κατά περίπου 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ -πέραν των αρχικά προϋπολογισμένων 11,5 δισ. ευρώ- ενδέχεται να αυξηθεί το κόστος για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, σύμφωνα με σημερινές εκτιμήσεις της ιαπωνικής οικονομικής εφημερίδας «Nikkei».

Την οριστική αναβολή των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο 'Αμπε, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα με τον πρόεδρο της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ.

Μια καθυστέρηση ενός ή δύο ετών θα ήταν η «πιο εφικτή» επιλογή εάν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν αυτό το καλοκαίρι εξ΄ αιτίας της εξάπλωσης του κοροναϊού (COVID-19), όπως δήλωσε μέλος του εκτελεστικής επιτροπής της οργανωτικής επιτροπής στο Reuters.

Μόλις εκατό ημέρες από το εναρκτήριο λάκτισμα του EURO 2020, ωστόσο κανείς δεν είναι σε θέση να πει με βεβαιότητα πως η κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση της Ευρώπης, θα διεξαχθεί κανονικά.

Την ώρα που η UEFA εκτιμά ότι η σέντρα στο EURO 2020 θα γίνει κανονικά στις 12 Ιουνίου στη Ρώμη, πηγές από την πολιτική ηγεσία δεν αποκλείουν την πιθανότητα μετάθεσης της ημερομηνίας ή, και ακόμη αναβολής του τουρνουά, όπως αποκαλύπτει ο «Independent».

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπάχ, δήλωσε την Παρασκευή ότι η ΔΟΕ είναι «απόλυτα αποφασισμένη» για την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο (24/7-9/8), παρά την εξάπλωση της επιδημίας κορωναϊού σε όλο τον κόσμο.

Ροή

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ