Ο αστέρας του παγκοσμίου ποδοσφαίρου Λιονέλ Μέσι κέρδισε νομική μάχη στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, αναφορικά με τη χρήση του ονόματός του ως εμπορικού σήματος κατατεθέν, απέναντι σε ισπανική εταιρεία ενδυμάτων για ποδηλάτες που ονομάζεται Massi.

Άλλο Μέσι και άλλο Μάσι, αποφάνθηκε σήμερα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απορρίπτοντας προσφυγή της ισπανικής εταιρίας «MASSI» που ειδικεύεται στα ήδη ποδηλασίας, κατά του ποδοσφαιριστή της Μπαρτσελόνα Λιονέλ Μεσι και ειδικότερα κατά της απόφασης του να δημιουργήσει εμπορική μάρκα αθλητικών ειδών υπό την επωνυμία «MESSI».

Ο Αργεντινός άσος προσπαθεί από το 2011 να κατοχυρώσει το προσωπικό του εμπορικό λογότυπο για χρήση εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όλα αυτά τα χρόνια, όμως, συναντά το εμπόδιο της Massi (είχε από πριν κατοχυρώσει το δικό της σήμα κατατεθέν) που υποστηρίζει ότι το κοινό ενδέχεται να μπερδευτεί, θεωρώντας πως τα διαφορετικά προϊόντα προέρχονται από την ίδια επιχείρηση ή από επιχειρήσεις οικονομικώς συνδεδεμένες.

Τελικά σήμερα ήρθε η ώρα της δικαίωσης για τον Μέσι, αφού οι δικαστές αποφάνθηκαν πως πλέον μπορεί να κατοχυρώσει και να χρησιμοποιεί εμπορικά το όνομά του. Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, η φήμη του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή αντισταθμίζει τις οπτικές και φωνητικές ομοιότητες μεταξύ του σήματός του και του σήματος «MASSI». Το Δικαστήριο εκτιμά ότι «σημαντικό τμήμα του κοινού θα συσχετίζει τον όρο «messi» με το όνομα του διάσημου ποδοσφαιριστή και επομένως θα αντιλαμβάνεται τον όρο «massi» ως εννοιολογικώς διαφορετικό».