Από τις γειτονιές της Αθήνας, ως μικροπωλητής, στη λίστα του Forbes με τους 100 πιο καλοπληρωμένους αθλητές του 2018, είναι η εκπληκτική διαδρομή, τα τελευταία χρόνια, του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος φιγουράρει στην 30η θέση. Διαβάστε ποιοι κέρδισαν τα περισσότερα τη σεζόν που τελειώνει.

Για ακόμα μία σεζόν οι ειδικοί του Forbes μελέτησαν τις οικονομικές απολαβές των κορυφαίων αθλητών για να συντάξουν ένα από τα πιο χρήσιμα εργαλεία σύγκρισης στην αθλητική βιομηχανία, τη λίστα των 100 καλύτερα αμειβόμενων. Η έρευνα αφορά τους 12 μήνες από τον Ιούνιο του 2017 ως το τέλος του φετινού Μαΐου και στα ποσά συμπεριλαμβάνονται τα έσοδα των αθλητών από μισθούς, αγωνιστικά έπαθλα και μπόνους, αλλά και από χορηγικές και διαφημιστικές συμφωνίες, που πλέον αποτελούν κομβικό μέρος της ζωής του τους.

Αν αθροίσουμε τα χρήματα που έλαβαν αυτοί οι 100 αθλητές τον τελευταίο χρόνο καταλήγουμε στο εκπληκτικό 3,8 δισ. δολάρια, που σηματοδοτεί άλμα 23% σε σχέση με την περσινή λίστα. Αυξημένο είναι και το όριο για να μπει κάποιος στο Τοπ 100, που πλέον βρίσκεται στα 21,4 εκατ.

Μπορεί να είναι στην 30η θέση, αλλά ως Έλληνας δε θα μπορούσαμε να μην ξεκινήσουμε από αυτός. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο βλέπει για πρώτη φορά το όνομά του στη συγκεκριμένη λίστα, αφού τα έσοδά του αυξήθηκαν κατά 500% στα 35,5 εκατ. δολάρια. Αυτό χάρη στο νέο συμβόλαιο αξίας 100 εκατ. δολαρίων που υπέγραψε με τους Mιλγουόκι Μπάκς, αλλά και την επέκταση του συμβολαίου του με τη Nike. Από την προηγούμενη συμφωνία του με τον κολοσσό αθλητικών ειδών, ο Giannis κέρδιζε 20.000 δολάρια το χρόνο ενώ από το νέο του συμβόλαιο θα βάλει στην τσέπη του σχεδόν 9 εκατ. δολάρια μόνο την πρώτη χρονιά. Το πιο εντυπωσιακό είναι πως ο «Greek Freak», στα 23 του, είναι ο πιο νέος αθλητής που συμπεριλαμβάνεται στη λίστα.

Πάμε τώρα στους μεγάλους πρωταγωνιστές. Ο «χρυσός» πυγμαχικός αγώνας ανάμεσα στους Φλόιντ Μέιγουέδερ και Κόνορ ΜακΓκρέγκορ (κανονικά είναι αθλητής των μικτών πολεμικών τεχνών) επανέφερε τον πρώτο ξανά στην κορυφή με έσοδα της τάξεως των 285 εκατ. και ανέβασε τον δεύτερο στην 4η θέση με αποδοχές που άγγιξαν τα 100 εκατ.

Την 5άδα συμπληρώνουν οι τρείς κορυφαίοι και ταυτόχρονα πιο εμπορικοί ποδοσφαιριστές των ημερών μας. Ο Λιονέλ Μέσι κατάφερε να ξεπεράσει τον Κριστιάνο Ρονάλντο (πέρυσι 1ος) βάζοντας στο λογαριασμό του 111 εκατ. δολ. έναντι 108 του Πορτογάλου αστέρα. Ο άσος της Μπάρτσα κέρδισε λόγω του καλύτερου συμβολαίου και των μπόνους που παίρνει από την ομάδα του, με τον Ρονάλντο να κερδίζει περισσότερα από τους χορηγούς. Στην 5η θέση βρίσκουμε τον Νεϊμάρ, με 80 εκατ. Ο Βραζιλιάνος εκτινάχθηκε από την 18η θέση, λόγω των «τρελών» χρημάτων που έλαβε για να πάει στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Συνεχίζοντας, στην 6η θέση βρίσκουμε τον «βασιλιά» του NBA, ΛεΜπρόν Τζέιμς, που είχε μικρή μείωση στα ετήσια έσοδα, όχι πως τα 85,5 εκατ, που έλαβε είναι λίγα, ωστόσο δεν κατάφερε να παραμείνει στην 2η θέση. Έβδομος είναι ο αειθαλής Ρότζερ Φέντερερ. Ο Ελβετός τενίστας καρπώθηκε 77,2 εκατ. με τα συντριπτικά περισσότερα να είναι από χορηγούς και εμπορικά deal, τομέα στον οποίο κυριαρχεί σε όλο το φάσμα των σπορ. Για δεύτερη συνεχή χρονιά στην 8η θέση βλέπουμε τον Στέφεν Κάρι, που όμως εκτίναξε τις αποδοχές του από τα 47 στα 77 εκατ.  Την 10άδα κλείνουν δύο ακριβοπληρωμένοι άσοι του αμερικανικού φούτμπολ, ο Ματ Ράιαν (67,3 εκατ.) και ο Μάθιου Στάφορντ (59,5 εκατ. )

ΕΔΩ η επίσημη λίστα και με τους 100 αθλητές