Τη σύναψη μεγάλης χορηγικής συμφωνίας με την αυτοκινητοβιομηχανία Hyundai ανακοίνωσε η Τσέλσι, με την κορεατική εταιρεία να μπαίνει στην φανέλα του λονδρέζικου κλαμπ.

Σύμφωνα με όσα έγιναν επισήμως γνωστά, η Hyundai θα είναι από την επερχόμενη σεζόν ο νέος χορηγός μανικιού της Τσέλσι, αντικαθιστώντας την μάρκα ελαστικών Alliance Tyres.

Το λογότυπο της Hyundai θα βρίσκεται στο μανίκι της εμφάνισης των «Μπλε» σε όλες τις εγχώριες διοργανώσεις, όχι όμως και στα ευρωπαϊκά ματς, αφού η ΟΥΕΦΑ δεν το επιτρέπει. Εκτός από χορηγός φανέλας η πασίγνωστη εταιρεία αυτοκινήτων από την Νότια Κορέα θα είναι ο παγκόσμιος σπόνσορας της ομάδας στον τομέα της αυτοκίνησης.

Οι δύο πλευρές υπέγραψαν συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας. Αυτό που δεν έγινε γνωστό είναι πόσα χρήματα θα λάβει η Τσέλσι από αυτό το deal. Ωστόσο, μία καλή ιδέα για το ύψος της χορηγίας μπορούμε να πάρουμε από το ρεπορτάζ των Times που πριν από ένα μήνα αποκάλυψαν τη συμφωνία. Τότε γινόταν λόγος για 50 εκατομμύρια λίρες για διάστημα 5 ετών. Αν το ποσό αυτό ισχύει (η αν έστω είναι κοντά στην πραγματικότητα) μιλάμε για την υψηλότερη χορηγία μανικιού στην αγγλική Πρεμιερ Λιγκ. Οι διαφημίσεις στο μανίκι επιτρέπονται εδώ και ένα χρόνο στο εμπορικότερο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα.