Την απόφαση να ξεκινήσει συνεργασία με την αθλητική εταιρεία Adidas πήρε η διοίκηση της Άρσεναλ, σε μία συμφωνία που θα αποφέρει στα ταμεία του αγγλικού κλαμπ ποσό της τάξεως των 300 εκατ. λιρών (340 εκατ. ευρώ).

Αυτή τη στιγμή και μέχρι το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, η Άρσεναλ αγωνίζεται φορώντας εμφανίσεις της Puma. Οι ιθύνοντες των «Κανονιέρηδων», όμως, είχαν εδώ και καιρό επαφές για να κλείσουν όσο νωρίτερα γίνεται τον επόμενο τεχνικό πάροχο.

Όπως έγινε επισήμως γνωστό, αυτός θα είναι η επίσης γερμανική Adidas, με τις δύο πλευρές να συμφωνούν για συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας (2019-24), «αναγεννώντας» τη μεταξύ τους συνεργασία από το μακρινό 1994. Για κάθε σεζόν ο σύλλογος θα εισπράττει από την εταιρεία το ποσό των 60 εκατ. λιρών, ποσό διπλάσιο από το αντίστοιχο που καταβάλει η Puma.

Με αυτό το deal η χορηγική αξία της φανέλας της Άρσεναλ (μιλάμε για τον κεντρικό χορηγό) ανεβαίνει στη 2η θέση (μαζί με της συμπολίτισσας Τσέλσι) ανάμεσα σε όλες τις ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ. Στην κορυφή παραμένει μία άλλη χορηγία της Adidas, αυτή με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αξίας 75 εκατ. λιρών ετησίως.