Σύμφωνα με σχετική έκθεση που δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα από την οργανωτική επιτροπή του Μουντιάλ 2018, το κορυφαίο ποδοσφαιρικό ραντεβού έφερε στην ρωσική οικονομία έσοδα ύψους 12,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Απολύτως ικανοποιημένοι φαίνεται πως έμειναν οι Ρώσοι από την διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με τα οικονομικά οφέλη της χώρας να είναι μεγαλύτερα από το αναμενόμενο. Πιο συγκεκριμένα, τα 12,5 δισ. που παρήχθησαν -πάντα σε σχέση με την διοργάνωση- από το 2013 έως και τον μεγάλο τελικό ισοδυναμούν με το 1,1% του ΑΕΠ της μεγαλύτερης χώρας του πλανήτη. Επιπροσθέτως, την εν λόγω περίοδο δημιουργήθηκαν 315.000 νέες θέσεις εργασίας σε ετήσια βάση!

Όπως, μάλιστα, προστίθεται στην προαναφερθείσα έκθεση, που παρουσιάσθηκε στην Ντόχα του Κατάρ από τον πρόεδρο της αρμόδιας επιτροπής, Αλεξέι Σορόκιν, οι θετικές συνέπειες για την ρωσική οικονομία, θα συνεχισθούν και την επόμενη πενταετία.

«Τα στοιχεία που προέκυψαν από την συγκεκριμένη έκθεση, είναι εκπληκτικά», σχολίασε ο Σορόκιν, ο οποίος επισκέφθηκε την Ντόχα για να μιλήσει σε εκδήλωση για το ποδόσφαιρο. Υπενθυμίζουμε πως το Κατάρ θα φιλοξενήσει το Μουντιάλ του 2022.