Νέο χορηγό φανέλας και μάλιστα μία από τις πιο ισχυρές αεροπορικές του κόσμου, την Turkish Airlines, αναμένεται να αποκτήσει η Ρόμα, χάρη στην εμπορικότητα του πρώην αρχηγού της, Φραντσέσκο Τότι.

Στα 25 χρόνια που φορούσε τη φανέλα της Ρόμα ο Φραντσέσκο Τότι πέτυχε 250 γκολ σε επίσημες αναμετρήσεις. Η ποδοσφαιρική του καριέρα μπορεί να σταμάτησε πριν από μερικούς μήνες, ωστόσο ακόμα και τώρα συνεχίζει να «σκοράρει» υπέρ των Ρωμαίων, έστω και σε άλλο επίπεδο.

Ο Ιταλός παλαίμαχος άσος και πλέον στέλεχος της Ρόμα ίσως αποδειχθεί το κλειδί που θα φέρει στην ομάδα της ιταλικής πρωτεύουσας ένα μεγάλο χορηγικό deal. Σύμφωνα με δημοσιεύματα η Ρόμα βρίσκεται πολύ κοντά σε εμπορική συμφωνία με την αεροπορική εταιρεία Turkish Airlines, προκειμένου ο τουρκικός κολοσσός να προβάλλεται μέσω της εμφάνισης της ομάδας. Οι πληροφορίες φέρουν το αντίτιμο στα 7-8 εκατ. ευρώ.

Η Ρόμα δε διαθέτει χορηγό φανέλας από τη σεζόν 2012-13, άρα χάνει ένα πολύ σημαντικό έσοδο, ιδιαίτερα που οι ανταγωνιστές της έχουν κλείσει προσοδοφόρες συμφωνίες (π.χ. Γιουβέντους 17 εκατ. ετησίως από την Jeep). Πριν από δύο χρόνια το ιταλικό κλαμπ ήταν και πάλι σε προχωρημένες συζητήσεις με τους ανθρώπους της Turkish Airlines, ωστόσο δεν είχε προκύψει συμφωνία.

Τι θα αλλάξει τώρα; Αν τα δημοσιεύματα αληθεύουν ο Φραντσέσκο Τότι ανέλαβε δράση δηλώνοντας διατεθειμένος να πρωταγωνιστήσει σε διαφημιστική καμπάνια της τουρκικής εταιρείας. Ο Τότι είναι ένας απίστευτα δημοφιλής άνθρωπος στην Ρώμη, αλλά και την υπόλοιπη Ιταλία, ενώ η εμπορικότητά του επεκτείνεται και στον υπόλοιπο κόσμο. Τα στελέχη της Turkish Airlines βλέπουν με πολύ καλό μάτι το ενδεχόμενο να τη διαφημίσει ο Τότι, οπότε δείχνουν θετική στην εκκίνηση συνεργασίας με την Ρόμα.

Η τελική έκβαση της υπόθεσης θα γίνει άμεσα γνωστή, αφού αν υπάρξει deal το λογότυπο της εταιρείας θα μπει στη φανέλα αμέσως μετά την αλλαγή της χρονιάς.