Μία πολύ σημαντική είδηση για τους φίλους του αθλητισμού, προέκυψε από τη σημερινή κοινή συνέντευξη τύπου των ηγετών που λαμβάνουν μέρος στην Τετραμερή Ελλάδας - Βουλγαρίας - Ρομανίας - Σερβίας, με τις τέσσερις χώρες να συμφωνούν στο να διεκδικήσουν από κοντά ένα από τα κορυφαία αθλητικά ραντεβού, το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για τις κοινές προσπάθειες και τις συνεργασίες των τεσσάρων κρατών, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έκανε λόγο για προσπάθεια εξασφάλισης μίας κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης, που θα φιλοξενηθεί ταυτόχρονα και στις τέσσερις χώρες.

Ωστόσο, ήταν ο Βούλγαρος ομόλογός του, Μπόικο Μπορίσοφ, που αποκάλυψε πως ο μεγάλος στόχος είναι η διεκδίκηση του Μουντιάλ του 2030, με όλους να συμφωνούν πως θα επεξεργαστούν τη συγκεκριμένη ιδέα. Οι πρώτες πληροφορίες που διαρρέουν αναφέρουν πως ήδη οι αθλητικές ηγεσίες Ελλάδας και Βουλγαρίας έχουν ήδη κάνει κάποιες πρωταρχικές επαφές και σύντομα θα γίνει το ίδιο και με τις πλευρές Ρουμανίας και Σερβίας.

Αναφορά στην ιδέα του κ. Τσίπρα έκανε και ο Πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, που προηγήθηκε στις δηλώσεις, αλλά άφησε να την παρουσιάσει ο ίδιος ο Ελληνας πρωθυπουργός που είχε και τη ιδέα, όπως είπε.