Μπορεί η Ρεάλ Μαδρίτης στον αγωνιστικό τομέα να μην βρίσκεται στα καλύτερά της, ωστόσο εμπορικά δείχνει ισχυρότερη από ποτέ, όπως αποδεικνύεται από τα αποτελέσματα για το έτος 2017/18 που εγκρίθηκε πριν από δύο εβδομάδες στη γενική συνέλευση της ισπανικής ομάδας, με λειτουργικά κέρδη ρεκόρ 751 εκατομμύρια, 11% περισσότερο από το προηγούμενο έτος.

Ο εμπορικός δείκτης αυξήθηκε κατά 16% και ανήλθε στα 297 εκατομμύρια, ενώ οι προβλέψεις δείχνουν ότι τα έσοδα θα αυξηθούν αυτή τη σεζόν στα 305,24 εκατομμύρια. Οι συμφωνίες χορηγίας αποτελούν την κύρια πηγή εισοδήματος για την Ρεάλ, με 239,68 εκατομμύρια ευρώ και αύξηση 18,2% σε σχέση με πέρυσι.

Μάλιστα η πολυαναμενόμενη ανανέωση της συμφωνίας χορηγίας με έναν από τους δύο κύριους χορηγούς, την Adidas, που είναι έτοιμη προς υπογραφή, θα εγγυηθεί 1.1 δισ. ευρώ για τα επόμενα 10 χρόνια (2020-2030), θέτοντας ένα νέο ορόσημο στο ευρωπαϊκό αθλητικό μάρκετινγκ, μιας και θα είναι η πιο ακριβή φανέλα στον κόσμο! Θα είναι το συμβόλαιο του αιώνα. Η Ρεάλ Μαδρίτης με αυτό θα καταφέρει να διπλασιάσει την ισχύουσα συμφωνία με την γερμανική πολυεθνική εταιρεία.

Με τον άλλο κύριο χορηγό από τους 16 που έχει συνολικά η Ρεάλ, την Fly Emirates, έχει ήδη μια συμφωνία από τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους για 70 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ